Néhány éve olvashattunk egy Oscar Mulero-val készült interjút, ahol arról beszélt, hogy a 90-es évek közepén hogyan hozta létre az OMEN klubot barátaival Madridban. A vicces az volt, hogy ekkor már Frankfurtban is létezett egy OMEN, mely Sven Vath nevéhez volt köthető. Egymástól függetlenül működött a regionális underground zenei élet mindenhol a világon. A dj-k rendszeresen utaztak akkoriban is, bejárták a világot, de egyetlen színtéren tudtak csak ismertségre szert tenni: személyesen, ezekben az underground klubokban.

Hogy mi van Mulero-val mostanában? Nemrég fejezte be a WU50 évfordulós kiadását, mely magába foglal 4 minta sorozat digitális kiadását. 12 zenét tartalmaz a vinyl 2014. szeptemberétől egészen 2016. novemberéig. Ez a kompozíció november 1-jén jelent meg, majd ezt követi két EP a Content, a Patterns Series 4 Remixes sorozatból melyre Silent Servant, Kangding Ray, és Cassegrain tollából kerültek ki a remixek az első EP-n, valamint Shlømo, Donato Dozzy, és Chevel műhelyéből a második EP-n. Ezek november 10-én, és december 1-jén látták meg a napvilágot.

Persze 2018 év elején sem maradunk Oscar anyagok nélkül, hiszen az új Mulero album már kész van, „Perfect Peace” névre hallgat, és várhatóan ez lesz az év első nagy durranása a Sematica gondozásában.

Mi legközelebb a Bónusz Electronic Music Festiválon találkozhatunk Oscarral, de addig hangolódjatok velünk a Resident Advisor-nak készített mixével, mely néhány kiadatlan ínyencséget is tartalmaz.