Mindenki másképp szereti megünnepelni az új évet, valaki szűk körben házibuli keretein belül, és van aki valami jó kis rendezvény után néz. Így tettünk mi is, bár valahogy úgy éreztem, hogy a tavalyi HYTE berlini kalandját, és az utána következő Berghain afterem nehéz lesz fokoznom.
Több lehetőség is szóba jöhetett, szemeztünk a római Cinecitta World Vidámparkban rendezett, Danny Tenaglia-val, és Josh Wink-kel erősített rendezvényével, míg egyszer csak a belga Gent városa felé nem szegeződött figyelmünk.
kompass4
Gent, az egyik legerősebb szilveszteri techno-programot hozta össze, két komolyabb rendezvényt is szerveztek. Az egyik helyen Dax J, I Hate Models, Rebekah és Gary Beck vendégeskedett. Nekünk ez kimaradt, mi a Kompass Klubot favorizáltuk. Ezt a helyet választották meg, Belgium második legjobb klubjának a 2017-es évben, a brüsszeli Fuse után.
Itt rögtön egy komoly szilveszteri menüt raktak össze, három napba préselve. A jegyárak 17- 25 euró között mozogtak naponta, attól függően ki mennyire szemfülesen vásárolt. Az első, harmincadikai napon, rögtön Richie Hawtin vendégszerepelt. Szerencsére rutinos szállásfoglalóknak számítunk, a klub nagyjából 100 méterre helyezkedett el a szállásunktól, ahonnan már kivehetők voltak a basszusok. A helyszínt egy gyártelepen átsétálva érhettük el, aminek látványa is magába foglalta, hogy itt már a levegőbe szívva is technot érzünk majd.
kompass5
Érkezésünkkor már elég komoly sor állt, amelyet lassított egy körülményes klubkártya igénylés 5 euróért, amely akkor még azt hittük fontos lesz egy későbbi (pl. másnapi) belépésünkkor. Gyors jegyellenőrzés után máris a klubban találtuk magunkat, amely egy hatalmas belmagassággal rendelkező gyárépület látványát hozta. Ruhatár nincs, 5 euróért szekrényeket bérelhettünk, amely másnap is működött a kapott kóddal.

Aki a kényelmet és a csillogást keresi egy klubban, az messziről kerülje el a Kompasst, mert ez egy vérbeli rave helyszín, a maga egyszerűségében rejlik a titka.

Szégyenlősöknek se ajánlom, hiszen például a gyors wc-zés funkcióját betöltő helyre bárki vidáman rálátott…mivel engem a Berghain is megedzett, egy kicsit sem feszélyezett 😀
kompass2
Ahogy az várható volt Hawtin játékára teljesen megtelt a főterem, így a kisebb terem felé vettük az irányt, ahol Blawan, és Psyk ízzította a hangulatot. Érdekes volt megfigyelni, mennyire fiatal a közönség Belgiumban. Az átlag korosztály 20-25 év körül mozgott, és az én szememben aki ennyi idősen egy Blawant hallgat, az már tud valamit!
Az italárak, az erősen közepes szintet hozták, 10 euróért 7 token járt, így kb 1.5 euró volt egy token. 2 token (kb 900 ft ), volt egy kóla, ásványvíz, vagy egy pohár sör. 3 token (kb 1350 ft.) egy üveg sör, egy whiskey cola pedig 6  token (kb.2700ft.). Az első nap tökéletes felvezetése volt a következő kemény menetelésnek.
Az év utolsó napjára igen masszív fellépőket kaptunk, 5 óra Mind Against, 2,5 óra Kölsch, 3 óra SHDW&Obscure Shape biztosította azt, hogy itt a belgák nem szórakoznak, itt a gyengék elhullnak 😀
kompass3
Megérkezésünkkor senki sem kérte, az egy nappal előtte kiváltott klubkártyát, csak sima jegyvizsgálat volt. Az időrendi elrendezés elég afteresre sikerült. Reggel 8-tól 10-ig kaptunk Luke Slatert, reggel 10-től délig egy Lucyt, vele egy időben pedig a másik teremben SHDW & Obscure Shape-re is átnéztünk, akik az este legkellemesebb meglepetését okozták azzal, hogy a délben véget érő szettjükből, egy árva percet nem csaltak le, annak ellenére se, hogy mindösszesen öten hallgattuk őket az utolsó negyed órában. Délután kettőig Orphyx live-ját élvezhettük, bár valahogy ők most ezt az időpontot nem igazán érezték,  mert rengeteg hang félrement, talán Amszterdamban merültek még le, a szintén bitang  ERA eseményen.
Miután vége lett a bulinak és sétáltam kifelé a klubból, mint itthoni bulikban is aktív partys, elmerengtem milyen jó lenne a hazánkban is egy ilyen klub, amely olyan földalatti érzést ad, amelyet szerintem senki sem cserélne el egy gyönyörű csilláros, koktélos party kedvéért sem. ]]>