A Rokoko a közönség számára a semmiből hirtelen tűnt fel, mégis hatalmas érdeklődéssel fogadták. Beváltotta a hozzáfűzött reményeket – nyilatkozták a szervezők – sőt, még annál is többet. Akik részt vettek az első és a második rendezvényen, mind átérezték azt, hogy mitől lehet ez más és több, mint egy „parti”. December 29-én megszületett a Rokoko, ezzel együtt pedig a „rokoko jelenség”. A buli koncepciójáról és a további tervekről kérdeztük a szervező csapatot: Ágit, Dorkát, Danit és Norbit.

Rokoko, egyre több helyen hallani, szájról-szájra terjed, és a közösségi média oldalain is sorra találkozhatunk képekkel, videókkal, amelyek az első két rendezvényt hivatottak feleleveníteni. Megfogalmaznátok néhány szóban, mi is tulajdonképpen a Rokoko?
A rokoko egy olyan épülő underground közösség, amely hasonló életérzésű zeneszerető fiatalokat hivatott összekovácsolni. Mindezt egy új köntösbe bújtatva szeretnénk tenni: változatos helyszínekkel, és egy napjainkban igen innovatív zenei világ bemutatásával egybekötve.
Nem titok, hogy név szerint kikből áll a Rokoko. Hogyan találtatok egymásra és állt össze a csapat?
Mindannyian évek óta benne vagyunk a budapesti underground parti szcénában – mondhatni a partizás az életmódunk szerves része. Lelkes zenekedvelők vagyunk, emellett Norbi és Dani előadóként is jelen vannak a színtéren: Martin M és Flixon néven már biztos ismeritek őket.
Különleges a rokoko név. Van története, üzentek ezzel valamit az emberek felé?
A névválasztás mögött az a cél állt, hogy tükrözze azt a fajta életérzést, amit közvetíteni akarunk: hedonista és szabad, kicsit túlzásokba eső, örömöket habzsoló. Maga a rokoko, mint korstílus is ezeket az értékeket közvetítette, így adott a közös nevező. Ezeket szeretnénk újragondolni, feléleszteni.
Az elnevezés sem átlagos, de mi az, amiben még többet tudtok nyújtani a zenekedvelő közönségnek ? Említettétek, hogy a rokokót, mint korszakot hoznátok ezzel vissza. Hogyan tudjátok ezt átültetni és felhasználni egy elektronikus partisorozat keretein belül?
Az arculat és a helyszínek megújulása mindenképp kiemelendő, mint különlegesség. Minden egyes buli egy új story, ehhez alakítjuk az artworkot, a vizuált, és a díszletet is. A zártkörű jelleg is a buli egyedisége. Ez nincs túl szigorúan véve, viszont mi mégis abban hiszünk , hogy a barátaink barátaiból könnyebben tud egy összetartó közösség létrejönni, mintha az eseményeink teljesen publikusak lennének. Amit még nagyon fontosnak tartunk , hogy valóban egy interakív közösségként tekintünk a Rokokora, és próbáljuk a visszajelzések alapján hosszútávon kiszolgálni a közönségünk igényeit.
A résztvevők visszajelzései alapján felfelé ívelő a Rokoko csillaga. Mik a tapasztalataitok és hogyan próbáljátok kamatoztatni ezeket a jövőben?
Az első buli szinte elvárások nélkül egy nagy baráti összejövetelként indult, amiből egy bőven a várakozásainkat felülmúló esemény kerekedett. Ezt a hozzáállást és szemléletet a jövőben is mindenképp szeretnénk megtartani. Nagyon sokat köszönhetünk a barátainknak abban, hogy ez ilyen sikeresen indult el.]]>