Elon Musk a földkerekség egyik legnagyobb koponyája, Jeff Mills pedig a DJ-k legnagyobb koponyája. Mindketten rajonganak a világűrért, egyik sem e világi figura. Már csak idő kérdése volt, hogy mikor fognak együtt lepacsizni.
Elon Musk februárban már felküldött egy Tesla autót az űrbe, most pedig felküldi a világ első DJ-jét, aki természetesen nem lehet más, mint Jeff Mills! A detroiti zseni pedig valóban a világűrbe készül, nem pedig “csak” a súlytalanság állapotában fog zenélni, ahogy tették azt nem olyan rég néhányan. Jeff Mills nem hazudtolja meg önmagát. Ez nem sci-fi lesz, hanem a valóság, de, hogy mindezt ellensúlyozza, tisztán analóg szettet fog lenyomni, három Technics 1210-es bakelitlemezjátszóról fog zenélni.
A történelmi pillanatra szeptemberben fog sor kerülni. Lesz élő közvetítés is. Jeff Mills eleinte teljes zenekart szeretett volna magával vinni. De a kedvenc hangszerei nem bírták volna ki a zéró gravitáció általi nyomást, ezért döntött végül a bakelitlemezek mellett.
Elon Musk egy Falcon Heavy rakéta segítségével juttatta fel a Tesla-t az űrbe, Jeff Mills pedig egy erre a célra speciálisan átalakított Falcon Heavy MKII segítségével jut fel a magasba. A kilövés helyszíne a floridai Kennedy Űrközpont.
Az űrközpontban kialakított látogatói zónában Funktion-One hangfalakon lehet hallgatni az eseményt, valamint egyedi Jeff Mills x NASA bomber dzsekiket is be lehet majd szerezni.
A cikk szerint Jeff Mills 12 órát fog zenélni az űrben, ez a földön 18 hónapnyi valós időt jelent, így jövőre egyik fesztiválon se nagyon keressétek a nevét. Esküszöm, egészen eddig a pontig eszembe sem jutott, hogy hányadika van ma… 🙁
Forrás: [Mixmag]]]>