Nagyszabású rendőrségi akció zavarta meg péntekről szombatra virradó éjjel Grúzia fővárosának utcáit. Gépfegyverrel felszerelt szervek szállták meg Tbiliszi legismertebb klubját, a külföldi sajtó által is egekbe dicsért Bassiani-t, valamint a Caffé Gallery-t. Az intézkedés kiváltó oka állítólag az, hogy az elmúlt három hétben öt drogtúladagolásos eset is történt. A Bassiani kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint egyik tragédia sem a klub területén következett be. Egyes politikai érdekcsoportok ugyanakkor már régóta szerettek volna nyomást gyakorolni a helyi underground szcénára. Több, mint 60 embert vettek őrizetbe. Nyolc embert kábítószer miatt, több tucat embert pedig a razziát követő tiltakozások miatt, állítólag a legismertebb bookingmenedzsert is elvitték.
bassiani2
A 2015. őszén októberében megnyitott klub igen rövid idő alatt felrajzolta magát a világ partytérképére. Már a klub elhelyezkedése sem mindennapi, a Dimano Tbiliszi stadionjának alagsora szolgál otthonául. Tbilisziben a “raving” abszolút politikai töltetű tevékenység, és messze túlmutat pusztán szórakoztató jellegén. Ezt nevezhetjük a klub hitvallásának is, küzdenek az előítéletek és a szigorú drogtörvények ellen, így a legtöbb ember számára ez jóval többet jelent, mint egy szórakozóhely, egy új korszak jelképe is. Imádták a külföldi DJ-k is és egyre több turista érkezett az országba célirányosan a helyi klubélet felfedezése céljából. Korábban mi is írtunk már róluk, nyáron pedig feltérképezzük a terepet. Nagyon bízunk benne, hogy a történet addigra nem ér véget.
bassiani6
Helyi idő szerint 15 órakor tüntetést szerveznek a parlament épülete elé, amire már most 10 000 ember jelezte részvételét a Facebookon.

]]>