A győri kulturális élet önmagában is megér egy misét, amely arányait tekintve talán néha túl is nő a budapesti nyüzsgésen. És itt nem csupán a színházi és egyéb kulturális heppeningeket kell kiemelni, hanem azt a kortárs zenei kánaánt is, amely a folyók városában zajlik, s amely zászlóshajóinak nehézbombázója a június 1-én megrendezésre kerülő DUMDUM. 

Ez az a minifeszt, amely kimondva-kimondatlanul, de hosszú évek óta a fesztiválszezon első durranása, amivel kezdetét veszi az egész országban hónapokon keresztül végigtombóló bulimaraton, s amely legalább ennyi ideje az egyik legfontosabb inkubátora a legaktuálisabb hangzásoknak a nemzetközi elektronikus zenei színtéren. 
 
Ennek megfelelően szervezte Sikztah idén is a DUMDUM-ot, amelynek szellemében Győrből most egy kicsit Berlin lesz. És nem csak a fellépőkkel reflektál a korszellemre, hanem azzal is, hogy itthon szinte még egyedülálló módon kerültek főlénybe női előadók a headlinerek között. A feszt fő fellépői ugyanis Rebekah, Insolate, valamint Dax J személyében állnak össze, akik a legnagyobb hatású előadók között szerepelnek jelenleg a világ meghatározó klubjaiban és fesztiváljain. A külföldi előadók mellett persze a hazai felhozatal is elsőosztályú, ugyanis ott lesz HOT X, Jay Lumen, a házigazda, vagyis Sikztah, a Steam Shape, David Temessi, Akos Wex és Depthon is. 
 
2018 tehát ezúttal sem hoz csalódást Nyugat-Magyarország techno fővárosában, amely június 1-én lesz a Mundo-ban, és amelyre a jegyek már rohamléptékben fogynak. Szóval, ha nem akarjátok kihagyni az idei nyár első és minden bizonnyal egyik legnagyobb dobását, akkor vegyétek az irányt Győrbe!
 

]]>