Megkezdődött Oroszországban a huszonegyedik labdarúgó világbajnokság. Négy évvel ezelőtt már összeállítottuk a kezdőcsapatokat, azóta viszont több új tehetség robbant be az élvonalba. A csapatok összeállításánál a Resident Advisor országlistáját vettük alapul. Csapataink összeállításánál a négynegyed kettő (4-4-2) játékrendszert vettük figyelembe. Ahol bőven van kikből merítenie a szövetségi kapitánynak, ott próbáltunk a korábbihoz képest új csapatot összeállítani. Idén több olyan válogatott is lemaradt a VB-ről, akiknek a játékoskerete alapján mindenképp ott lenne a helye. Ilyen például az Egyesült Államok, Hollandia vagy Olaszország. Kanada még soha nem jutott ki a VB-re, de a világverő kerete miatt idén is helyet szorítottunk nekik és az előbb felsorolt országoknak is. Sajnos Magyarországnak még egyszer sem sikerült kvalifikálnia magát a VB-re, mióta létezik techno. Vagyis nagyjából éppen 1986 óta. Ennek ellenére azért mégis sikerült hazai vonatkozású játékosokat elrejteni több csapatban is. Ti kinek szurkoltok? Ha esetleg nem jelenítene meg minden képet a cikk, akkor nyomj egy F5-t és a frissítés után látni fogod!

 
Anglia
Az angolok annyi tehetség közül válogatnak, hogy idén lecserélték a teljes csapatukat. Na nem azért, mert annyira rosszak lettek volna, hanem egyszerűen azért, mert megtehetik. A rutinos rókák helyett ezúttal inkább az aktuális teljesítményt vettük figyelembe.
Nemzeti stadion: Fabric (London)
england2018
 
Argentína:
Idén sikerült összeállítani az argentin csapatot is. A keret nagy részét jól ismerhetjük itthon is, hiszen gyakori vendégek nálunk.
Nemzeti stadion: Crobar (Buenos Aires)
argentina2018
Belgium:
A belgák két olyan újoncot is avatnak, akik szinte a semmiből robbantak be a világ élvonalába. Lényegesebben nagyobb figyelmet fognak kapni, mint négy évvel ezelőtt.
Nemzeti stadion: Fuse (Brüsszel)
belgium2018
Brazília:
Sok jó képességű játékos alkotja a brazilok keretét, minden poszton feltudnak mutatni egy-egy klasszis játékost. Ennek a csapatnak a hátvédsorát alkotják a legkeményebb védők.
Nemzeti stadion: Green Valley (Camboriú)
brazil2018
Franciaország

A franciák évek óta a világ élmezőnyébe tartoznak, jellegzetes játékukat egyből felismerni, de valahogy az igazi nagy áttörés soha nem jött össze nekik.
Nemzeti stadion: Rex Club (Párizs)
france2018
Irán
Talán nem minden játékos neve lesz ismert, de az iráni válogatott igazi A-kategóriás játékosokat is fel tud mutatni, ráadásul hazai vonatkozású érdekeltséget is találunk a csapatban, hiszen Lotfi Begi Teheránban született. A játékoskeret összeállításánál a Mixmag egyik cikke volt segítségemre. Itt egy picit csaltunk, aki Iránban született, az már mind bekerülhetett a csapatba.
Nemzeti stadion: ismeretlen
iran2018
Japán
Szimpatikus csapat, sok hasonló képességű játékossal, akik már régóta ismerik egymást.
Nemzeti stadion: Womb (Tokio)
japan2018
Németország
Hogy is mondta az angolok legendás futballistája, Gary Lineker? A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen keresztül, és a végén mindig a németek nyernek. Nehéz ezzel a megállapítással vitába szállni, ha megnézzük a németek kezdőcsapatát.
Nemzeti stadion: Berghain (Berlin)
germany2018
Ororszország
Szimpatikus csapattal indulnak az oroszok. Egy igazi világsztár van a soraikban, akit nagyon jól kiegészít a többi tehetség.
Nemzeti stadion: Arma 17 (Moszkva). Sajnos véglegesen bezárt.
russia2018

Spanyolország
Hosszú ideje stabil kerettel rendelkeznek. Bárki ellen meglepetést okozhatnak.
Nemzeti stadion: Fabrik (Madrid)
spain2018
Svájc
A svájciak igen jó kis csapatot hoztak össze idén is, minden világesemény alkalmával építenek be új tehetségeket.
Nemzeti stadion: Hive (Zürich)
svajc2018
Szerbia
A szerb csapat nagy részét jól ismerhetjük, hiszen gyakori vendégnek számítanak hazánkban. Szimpatikus kis csapat, de olyan sok vizet nem valószínű, hogy zavarni fognak.
Nemzeti stadion: Drugstore (Belgrád)
serbia2018
 
AKIK LEMARADTAK A VB-RŐL, DE TÚL ERŐSEK AHHOZ, HOGY KIHAGYJUK ŐKET
Több igen erős nemzetet is taláunk, akik lemaradtak az idei világbajnokságról, pedig a játékoskeret alapján akár a végső győzelemre is esélyesek lennének. Ilyen ország többek között az Egyesült  Államok, Hollandia és Olaszország.
Ausztria

Szimpatikus kis csapat, sok ismerős arccal és rutinos védőkkel.
Nemzeti stadion: Grelle Forelle (Bécs)

ausztria2018
Egyesült Államok
Az amerikaiak a játék feltalálói, az ő keretüket erősíti a világ legnagyobb tudású játékosa is Jeff Mills személyében, azonban mint tudjuk a végső sikert nem feltétlenül a tudásban mérik.
Nemzeti stadion: Output (New York)
USA2018
Hollandia
A holland futball folyamatosan termeli ki a tehetségeket, minden világesemény előtt felbukkannak új nevek, ezúttal sem lesz másként. A rutinos rókák helye pedig megkérdőjelezhetetlen.
Nemzeti stadion: Melkweg (Hollandia)
holland2018
Kanada
Be kell látnunk, hogy a kanadai válogatott piszok erős, ezért aztán nem sokat változtattunk a négy évvel ezelőtti csapaton.
Nemzeti stadion: Stereo (Montreal)
kanada2018
Olaszország
Hihetetlen képességű játékosok alkotják a keretet. A négy évvel ezelőtt beépített nápolyi fiatalok immáron rutinos játékosoknak számítanak. Sajnálatos, hogy idén lemaradtak a világbajnokságról.
Nemzeti stadion: Goa Club (Róma)
italy2018
Skócia
Néhány helyen változott csak a skótok csapata a négy évvel ezelőttihez képest. Minden játékosposzton feltalálják a helyüket.
Nemzeti stadion: Sub Club (Glasgow)
skocia2018
Svédország
Érdekesség, hogy a svéd csapatban 2 rokon is pályára lép, lévén Jesper és John Dahlback unokatestvérek. Mindössze két helyen változottak a legutóbbi világbajnoksághoz képest. Még jó, hogy Kornél Kovács személyében egy újabb magyar származású játékos is kint lesz a VB-n!  Ennek a csapatnak az alapjait már 20 évvel ezelőtt lerakták.
Nemzeti stadion: Slakthuset (Stockholm)
sweden2018
+ Kelet-Európa
Nem bírtunk a vérünkkel. Olyan nincs, hogy ne legyen kint magyar játékos hazai színekben a világbajnokságon. Összeállítottunk hát egy kelet-európai válogatottat! Csak azokat az országokat vettük figyelembe, akik nem tudtak teljes csapatot kiállítani. A játékosok nemzetiségénél kizárólag a Resident Advisor országlistáját vettük figyelembe, viszont azt érdemes megjegyezni, hogy akár ezt a csapatot erősíthetné Solumun is, aki Boszniában, vagy éppen Klaudia Gawlas, aki Lengyelországban született. Bocs, muszáj volt a Magyar Labdarúgó Szövetség vízjelét használni 😀
Nemzeti stadion: Closer (Kijev)
easterneurope2018
Próbálkoztunk még az észak-ír, izlandi, portugál, dán és ausztrál csapat összeálításával is, de sajnos egyik esetben sem tudunk fél csapatnyira valónál több játékost összeszedni.
Intenzív egy hónap következik, a sört remélhetőleg már mindenki bekészítette a hűtőbe. Jó szurkolást! A csapatokat idén is a Footballuser.com oldalán állítottuk össze.
 ]]>