A legendák sorában utoljára de semmiképpen sem utolsó sorban a méltán világhírű klubhálózatot a Pacha-t köszönthetjük a magyar tenger partján. A Balaton Sound utolsó napjának kínálata is kiemelkedően erős.
A spanyol illetőségű Pacha Group holding társaságot Ricardo Urgell alapította még 1966-ban, mely szabadidős, szórakoztató és vendéglátói vállalkozásokra szakosodott. Idő közben az egyik legjelentősebb éjszakai életre specializálódott életmód és szórakoztató márkává avanzsált. Napjainkban számos országban jelen van mint Brazilia, Egyesült Államok, Oroszország, Németország, Anglia, Egyiptom, Portugália, Ausztria és több spanyol város, köztük Madrid, Valencia, Bilbao és Barcelona. Érdekességképpen eláruljuk, hogy az első Pacha klub 1967-ben nyitotta meg kapuit a nagy közönség előtt a Sitges nevű tengerparti városban. Ibizán először 1973-ban jelent meg a klub, amit eredetileg úgy terveztek, hogy egy parasztházra hasonlítson. Később az El Hotel Pacha névre keresztelt szállodával bővült. Ebben a klubban forgatták a „It’s All Gone Pete Tong” című független film egy részét még 2004-ben, olyan ikonok szereplésével mint Carl Cox, Tiësto, Sarah Main, Barry Ashworth, Paul van Dyk, Lol Hammond és természetesen Pete Tong.
A “Pachá” név Marisa Cobos, Urgell első feleségének egy megjegyzéséből származik, miszerint: „mint egy király vagy egy Pásha (vagyis arab herceg) élnék abból a sok pénzből amit keresnék”. A logóját kezdetben a híres színésznő, énekesnő, televíziós személyiség Carmen Savilla szemhélysminkje ihlette, később a 70-es években különféle anagrammákat hoztak létre gyömölcsök képéből, míg végül a cseresznye maradt a befutó.
A Pacha Collection & Accessories címke, óriási kínálattal várja az érdeklődőket. Napszemüvegek, ékszerek, ruházati cikkek, táskák, és parti kellékek egyedi választékát tárják elénk a boltjukban. A Pacha Recordings zenei kínálata, és a Pacha Magazine kétnyelvű kiadványa megkerülhetetlen platformmá tette a márkát, ami kifejezetten jót tett Ibiza turisztikai életének is, így a spanyol kormány 2002-ben Ricardo Urgellt megjutalmazta a turizmus támogatásáért járó arany emlékéremmel.
2016-ban azonban új fordulatot vett a Pacha élete, ugyanis Ricardo Urgell úgy döntött, hogy eladja az egész hálózatot a klubokkal, szállodákkal, és vendéglátóipari egységekkel együtt. Három hónapig tartottak a tárgyalások, míg végül 2017-ben az amerikai illetőségű kockázati tőke társaság a Trilantic Capital Partners 350 millió euróért vársárolta meg a brandet azzal az ígérettel, hogy óriási fejlesztéseket kívánnak véghez vinni, de nem térnek le a Pacha megkezdett útjáról.
A Pacha hálózat egyik legnépszerűbb alkotóeleme mindenképpen Ibizához köthető, mégpedig olyan neves művészek és rendezvényeik tették népszerűvé a helyet, mint a Swedish House Mafia, David Guetta „F*** Me I’m Famous” vagy Erick Morillo „Subliminal Sessions” eseményei. Jelenleg 3000 vendéget képes fogadni a szórakozóhely, és 5 teremmel működik folyamatosan egész évben. A Main Room-ban house és techno zenék szólnak, a Funky Room-ban disco, a Roof Terrace-on lounge és chill out, a Sweet Pacha retro és pop zenéket kínál, míg a Global Room (ami az első Main Room volt amikor a Pacha 1973-ban megnyitott) R&B és hip-hop muzsikákkal várja a szórakozni vágyókat.
Most ismételten átélhetjük Magyar Földön újra a Pacha nyújtotta életérzést, ezúttal jó messzire Budapesttől, a falak és a Buddha szobor nélkül, de azt hiszem ezt egyikünk sem bánja.
Lássuk mi lesz a program a Clubs on the beach-en!
Délután kettőkor megtörik a jó szokás és ezúttal nem a hazai szcénából kerül ki a Clubs on the beach első zenemágusa, hanem egyenesen Ibizáról érkezik David Guetta F★★★ME! I’M FAMOUS, valamint az All inquiries klubestek rezidense Taao Kross!

John Jacobsen producerként és remixerként is maradandót alkotott már a house zenei világban, sőt lehetősége nyílt olyan neves előadókkal is együtt dolgozni, mint Shakira, Bob Marley, Alicia Keys, Alejandro Sanz, Pitbull, Dennis Ferrer, Thomas Gold, Umek, DONS, vagy David Penn, és nem kisebb kiadók égisze alatt jelentek meg művei, mint a Sony BMG, Warner, Universal, Ultra, Defected, Spinnin, Stricly Rhythm, Vale Music, és természetesen a Pacha Recordings. A house berkeit bejárva picit seggrázós, picit tombolós, de mindenképpen mosolyfakasztó zenei utazásra számíthatunk tőle, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a 4 órás kirándulás amit most figyemetekbe ajánlunk.


Az új generációs spanyol elektronikus szeneszerzők egyik méltán kiemelkedő alakja Uner bűvöletében utazhatunk az éjszakába. Az úriember kifinomult ízlésvilága messze földön híres. Szeszélyes, táncpartkett-orientált műsora olykor lüktetően pajkos, máskor varázslatosan mennyei. Határozottan érezni a zenéjén a latin ajkú mentalitás minden szenvedélyét, finomságát. Érzékien kezeli a ritmus-szekciók és az emócionális atmoszférák egységét. Kötelezően ajánlott műsorszám!

Ibiza legfényesebb duo csillaga mindenképpen megér egy misét! De akár kettőt is! Főleg ha bakelitről játszanak, mondjuk egy Isla Recodrs label bulin, technot. Igen, úgy ám, technot! Merthogy annak is nagymesterei. Ám most a Pacha színeiben állnak a pódiumra, és a house birodalmába invitálnak egy magávalragadó utazásra! Lebilincselő hangok, vérpezsdítő ritmusok, festői atmoszférák… A 2Vilas kétségtelenül mesterfokon mahinál! Nagyon várjuk az oktatást!

A funk, punk rock és elektronikus rock világában szocializálódott Alex Kennont, kezdetben a tech és a deep house bűvölete ragadta magával, később a dub és a savasabb hangzások voltak rá hatással. Csöppet sem idomul az aktuális tendenciákhoz, inkább pillanatnyi érzései hatására teremt magábaszippantó hangulatot. Impozáns jelenség a house zene univerzumában!

Danny Wade tehetsége igen fiatalon, 17 évesen megmutatkozott, a karrierje pedig egy majdnem szerencsétlenségbe fulladt repülőgép meghibásodás következtében indult szárnyallásnak. Bizonyára emlékszik mindenki a Martin Soulveige és Laidback Luke kis híjján lezuhant gépe, és a hős kapitány kálváriáját. Nos ezen az este Danny állt a lemezjátszók mögött ő volt a warm up dj a Pacha Ibiza klubban, és mivel a sztár házigazdák nem érkeztek meg időben a helyszínre így egész este ő muzsikált a közönségnek, nem is akárhogyan! Progressive house – progressive techno szettjével totális őrületet teremtett, így akik a két világklasszis lemezlovas miatt érkezett a helyszínre, azoknak esze ágában sem volt lelépni. Sőt! A buli végén Danny-t ünnepelték újjongva! Még a biztonsági személyzet is önfeledten táncolt és énekelt! Erre a bulira tutira emlékszik mindenki, aki ott volt! Azóta Danny Wade a Pacha nagyrabecsült rezindense, minden hétfőn, csütörtökön és szombaton játszik a nyári időszakban.

Természetesen magyar fellépője is lesz a Pacha estjének, mégpedig Snilloc személyében.

Most pedig lássuk mit kínál a többi helyszín a Balaton Sound utolsó napjára!
A VEUVE CLICQUOT boat partin Gabor Kraft melegíti a kedélyeket, majd Allan Ellien savas-borsos, de mindenképpen varázsfűszeres techno szettjével hajókázhatunk a naplementébe.

A HEINEKEN STAGE ütős line up-pal állt elő, hogy méltóképpen zárja az idei fesztivált. Stephen Bodzin LIVE és Ellen Allien táncoltatja majd meg a jónépet, a magyar részlegről pedig CVRDWELL, Man + Machine, Robin Futaki, Steam Shape, Bernathy Zsiga Live, Gaga, David Temessi, Mateo & Spirit, Sikztah, és Sanfranciscobeat adja a talpalávalót.

Az Elrow színpadán Steve Lawler felelős a totális megőrülésért a rezidensek Bastian Bux, Eddie M, Mario Biani, és Toni Varga társaságában.

A CASA BACARDÍ TERRACE programját a H!Fly legénysége James Grow, valamint Yvel & Tristan kezdi meg, majd érkezik Belgiumból live performance-szal a testvér hármasfogat a Curtis Alto. A srácok frenetikus koncertjét az After Dark követi Bribón, Botek és X prezentálásában.

A HUMO BELGIAN LOUNGE a drum and bass szerelmeseinek dobhártyáit kényezteti az utolsó nap a What-You-On-About, Cedex & Higher Underground, Phase, és Bredren prezentálásában.
A JÄGER ARENA kínálatában a new hip hop, rap, majd az elektronikus zene vagyis az EDM, dance és populárisabb house nagymesterei veszik át a stafétabotot! A névsor pedig így alakul: Senkise, Night Lowell, Wellhello, Princess Nokia, majd jön a fordulópont és Martin Solveig, Disciples, és a Lost Kings uralja a terepet.
A MAIN Stage-en Calmani & Grey house ütemekkel indítja be a helyszín programját, majd Dj Nara hip-hop és rnb szettjét hallhatjuk felvezetésképpen a neves világsztár Big Sean előtt. Ezek után a két úriember Axwell Λ Ingrosso irányításával villángyors váltás következik az EDM világába, őket pedig zárásképpen Dj Snake követi.
Ezzel a műsoráradatnak még mindig nincs vége! Színes programokkal várja a közönséget a Radio1, Finlandia Pier, a Music FM, és a Walkabouts helyszíne is!
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/450335948668744/
Részletes, időrendi programtábla: https://en.balatonsound.com/line-up#!/s//
Infók/jegyvásárlás: https://balatonsound.com/hu/]]>