Bombaerős az év eleji elektronikus zenei kínálat a fővárosi piacon. Egyik legfőbb bástyája az Akvárium Klub, ahol szinte minden hétre jut valami csemege. Feltörekvő tehetségek, több évtizede a pályán lévő legendák, valamint aktuális közönségkedvencek egyaránt a lemezjátszó mögé lépnek. Ami biztos, hogy a legnagyobb veretésre holnap kell számítani, hiszen Dax J és Perc sem a finomkodásáról híres.

Mindkét vendég fellépő óriási népszerűségnek örvend itthon, ami nem csoda. Hiszen ritkán találkozunk olyan szerencsés együttállással, amikor egy fellépő “veret mint az állat”, aktuális és még a vájtfülűek többsége számára is válllható.

Dax J kétségtelenül az egyik legjobb dolog, ami az elmúlt években történt a technoszíntéren. Zenéjében visszatükröződik az a hangzásvilág, amit olyan sokan hiányolnak már. Veretés a javából, amit ő csinál, mégis intelligens módon. 2015-ben jelent meg az első albuma, nagyjából ekkor robbant be a neve a köztudatba. Londonból származik, ma már Berlinben él. A drum and bass világából érkezett, sokan azt gondolták, hogy majd ő lesz az, aki vérfrissítést hoz a tört ütemek világában. Aztán mégsem így történt. Egy ibizai nyaralás alkalmából felfedezte magának a technot!

A nulláról kellett újra kezdeni a karrierjét, újra építette önmagát. Havi egyszer – kétszer zenélt, 50 fontot kapott azért, hogy a londoni The Egg-ben lépjen fel. Majd kijött egy zenéje a Deeply Rooted nevű kiadónál. Onnantól kezdve felgyorsultak az események. Az album megjelenése jelentette a következő szintet. Egyre nagyobb sikereket ért el, ennek hatására pedig sokkal tudatosabban kezdett élni.

Minden reggel hajnali 5-kor kelt és leszokott arról is, hogy piáljon a bulikban. A repülőgépen olvas vagy dolgozik, amire másnaposan nem lenne képes. Ez pont az ellentéte annak, amilyennek korábban elképzelte a DJ-k életét. Azt hitte, hogy majd úgy fog élni, akár egy rocksztár. Úgy gondolja, hogy ma egészségesebben él, mint nem DJ-zne. Korábban zenélt már a Corvin Club-ban, tavaly pedig a győri Dumdum. valamint a Bónusz Fesztivál vendége volt.

Az est másik vendégfellépőjét is jól ismerheti a magyar közönség. Perc is több alkalommal járt már nálunk. Legutóbb tavaly nyáron, a Kolorádó Fesztiválon találkozhattunk vele. Nem sok nyugalmat engedett a nagykovácsi erdők és mezők lakóinak, ugyanis mocsok mód elkente a szánkat, szokásához híven. Bár a zenéje súlyos és sötét, lelkivilágát már fényes nappal prezentálta felénk, hiszen reggel 5-kor állt a lemezjátszók mögé. Aki ott volt, soha nem felejti, akinek kimaradt, az most pótolhat!

Ali Wells Londonból érkezik. 2002-ben jelent meg első zenéje. Olyan nagynevű kiadók jelentették meg szerzeményeit, mint a Chris Liebing vezette CLR, vagy a Lucy által jegyzett Stroboscopic Artefacts, de sokoldalúságára jellemző, hogy még a lágyabb vizeken utazó Kompakt kiadó Speicher sorozatának több részét is ő készítette. Anno még Oxia is játszotta a zenéjét az A38-on (ahol egyébként Perc is fellépett több alkalommal is). A korábbi zenéiben is tettenérhető az a fajta nyers erő, ami azóta is a védjegye. Rimbaud írta valahol, hogy aki költővé akar válni, annak először szörnyeteggé kell lennie. Perc pedig bátran tesz eleget ennek a hitvallásnak.

A hazai fel- illetve levezetésről a két Deadcode-rezidens, Hot X és Sanfrancisobeat gondoskodik. A jegyek rohamtempóban fogynak. Nem érdemes az utolsó pillanatig várni, hiszen esélyes, hogy teltházas lesz a buli.

Esemény: https://www.facebook.com/events/774542036232089/
Online ticket: www.deadcode.hu/ticket