Érdekes dolgokat lehet olvasni Pablo Escobar fiának könyvében. A birtokról már korábban beszámoltunk, most pedig egy újabb adalékot ismertetnénk.

A világ legismertebb drogbárója fiatalságát az utcán töltötte unokatestvérével, Gustavo Gaviriával. Gyorsan lépkedtek felfelé a bűnözői ranglétrn. Pablo Escobar nyilatkozta egyszer, hogy megöli magát, amennyiben harminc éves korára nem lesz legalább egymillió pesó a vagyona. Ezt a tervét aztán jócskán túlteljesítette. Az 1970-es években divatba jött a kokain, ami kiszorította az addigi marihuánabizniszt. Ennek az új és igen jól működő üzletnek Escobar, az Ochoa-testvérek, Carlos Lehder és José Rodriguez Gacha voltak az úttörői.Escobar kegyetlenségének és lelkiismeretlenségének hála gyorsan a Medellín Kartell meghatározó alakjává vált. Az 1970-es években óriási drogbirodalmat épített föl és hatalmas vagyonra tett szer. Ekkorra már Kolumbia drogbárójaként ismerték.

Pablo Escoar megismerkedett Fidel Castano-val, aki kiváló kapcsolatokkal rendelkezett bolíviai kokainültetvényekkel. Rögtön közös hulámhosszra kerültek üzleti kérdésekben, esetenként fél tonna kábítszert csempésztek együtt. Bizalmas viszonyba kerültek, olyannyira, hogy Fidel elmondta Pablo Escobarnak az egyik legféltetebb titkát is: azt, hogy az Egyesült Államokban az egyik legnagyobb viszonteladója nem más, mint az ismert énekes, Frank Sinatra.

Az USA-ban akkoriban hatalmas biztonsági rés tátongott, hiszen nem alakították még ki sem a reptéri, sem a közúti, sem pedig a kikötői ellenőrzés rendszerét, így aztán csak úgy özönlött be a fehér por az országba.

Pablo Escobar karrierje csúcsán az Egyesült Államokba kerülő kokain nagyjából 80%-aért felelt. Mielőtt elkezdődtek volna a mindennapos médiamegjelenései, magával Frank Sinatrával üzletelt, hogy terméke elérje Miami negyedeit.

Sebastian Marroquín (ő Pablo Escobar egyszem fia) erről úgy nyilatkozott, hogy bizonyítékai nincsenek, csak a becsületszava. Többször hallotta az apját, hogy erről beszélt. Escobar és Sinatra kapcsolata akkor ért véget, amikor Pablo egyre nagyobb médiafigyelmet kapott, Frank pedig nem szerette volna kockára tenni a jóhírét. Sebastian  nem is tudja, hogy pontosan mi történt kettejük között, de egy idő után nem hallott többet Frank Sinatra-ról.

Hogy is énekli Miss Kittin?

Every night with my star friends
We eat caviar and drink champagne
Sniffing in the VIP area
We talk about Frank Sinatra
Do you know Frank Sinatra?
He’s dead
*laughter*

To be famous is so nice
Suck my dick, kiss my ass
In limousines we have sex
Every night with my famous friends

Nice
Suck my dick, kiss my ass
So nice
VIP area
Frank, Frank, Frank Sinatra

Motherfuckers are so nice
Suck my dick, lick my ass
In the mix we have sex
Every night with my famous friends

Frank, Frank, Frank Sinatra

Hát így.

Ha még mélyebbre ásnál a történelemben, akkor ajánljuk olvasásra az egyik korábbi cikkünket, ahol az 1920-as évének budapesti éjszakai életét mutattuk be, ahol bizony a jazz és kokain kéz a kézben jártak.