A hétvégi Budapest Calling születésnap előtt érdemes belehallgatnunk a fellépők szettjeibe!

A hétvégén már hatodik szülinapját ünneplő Budapest Calling harmadik alkalommal hozza el Magyarországra a londoni illetőségű Anjunadeep csapatát, melyről már itt is írtunk.

Az Anjunadeep 2005-ben alakult, mégpedig az öt évvel korábban, többek között az Above & Beyond által életre hívott Anjunabeats sublabel-eként. Míg az anyakiadó elsősorban trance – progressive vonalon mozog, az Anjunadeep a deep trance, deep house & electronica stílust favorizálja. A kiadót olyan sztárfellépők kiadványai ékesítik, mint Yotto, Lane 8, Jody Wisternoff, a 16 Bit Lolitas, Dusky, vagy éppen hazánk fia, Jay Lumen.

Járt már nálunk Yotto, vagy például Lane 8 Anjunadeep bulin, és ezúttalis több előadóval fogják képviselni magukat a különleges alkalmon, Dosem, Eli & Fur és Dom Donnelly személyében.

De kik is ők az elektronikus zenei szcénában?

Dosem több alkalommal járt már nálunk korábban. A spanyol titán tehetsége igen gyorsan átlépte szülőföldje, Katalónia határait. 2008-ban írt alá a hongkongi Sino kiadóval, ahol többek között Joris Voorn és Technasia is megfordult. Itt jelentek meg a mára már klasszikussá vált Silent Drop és Beach Kisses számok. Debütáló albuma, a Parallel pedig már Christian Smith Tronic kiadóján látott napvilágot. Talán nem sokan tudják róla és érdemes megjegyezni, hogy Dosem a goa felől érkezett, de végül nagy szerencsénkre a house, amiben igazán otthonra lelt.

Eli & Fur, azaz Eliza Noble és Jennifer Skillman már tinédzser koruk óta együtt dolgozik. Eleinte dalszövegeket írtak, aztán elkezdtek DJ-zni, mostanában pedig live act-jüket mutatják be Ableton segítségével. Sok saját zenét is játszanak, ami elmondásuk szerint “egyértelműen elektronikus, house és dance ütemek keveréke”. Debütáló trackjüket, a You’re So High-t már több, mint huszonkétmillióan látták a youtube-on! Eli & Fur azóta körbe utazta a világot, szerepeltek a Kayak utazási hirdetésében, és Japán hangjaival is sokat játszadoztak egy odautazásukat követően.

Dom Donnelly a zenélésen túl az Ajunadeep ügyes-bajos dolgait is igazgatja. Label nightokat rendez Miami-tól Londonig, de júniusban lesz egy saját fesztiváljuk Albániában is, így ő mondhatni a tökéletes utazó Anjunadeep nagykövet, aki minden platfromon bevethető a közönség tisztes érdekében. Az A&R posztot is ő tölti be a kiadónál, aminek jogán óriási ráhatása van arra, hogy mi jelenik meg az Anjunadeep címkéje alatt. Ő fedez fel új tehetségeket is, ami azt is eredményezi, hogy nála, és így szettjeiben landolnak a legújabb, kiadatlan Anjunadeep zenék!

Ők fogják tehát képviselni az Anjunadeep színeit. A hazai felvetetésről pedig a Budapest Calling rezidense, az Indiogy Theory fog gondoskodni. A Budapest Calling 2014-es DJ-versenyének első helyezettje ezúttal is live szettel lép a színpadra, ahol a srácok az őrült ritmust diktálják, aminek hullámzására Kinga selymes vokáljait bocsájtja.

Az early bird jegyek már elfogytak, de az elővételi jegyekből még van pár, amire érdemes mielőbb lecsapni május 3., péntekig!

Addig meghallgatjuk a fellépők 1-1 izgalmas szettjét, szinte előre vetítve a 6. BP Calling születésnapi vibe-ot és bedobunk még néhány zenét is a termékeny fellépőktől!