Idén nagy esélyel pályázik a Premier klub által szervezett Katlan Festival az év magyarországi line up-ja címre a július közepére tervezett non stop 48 órás megmozdulásával, melyet a Rattus, Der Morgen, Crime, Pursuit of Acid, Lavalava, Contra Mundum csapatok égisze alatt rendeznek meg a Tárnoki Kőfejtőben.

Az idei első Katlanos eseményen május elején a Rattus helyszínén Nicole Moudaber, a VAULT hadiszállásán pedig Nørbak vendégeskedett. A szervezők részéről a rendezvény energiáit látva, nem volt kérdéses, hogy a nyárra tervezett folytatásban a helyszínben rejlő potenicált maximumra kell járatni. Így született meg a Katlan festival ötlete, mely 48 óra alatt kívánja végigbarangolnia house és a techno zene lehető legszélesebb spektrumát.

A teljes line up, valamint a napi beosztás még ugyan várat magára, de kétségtelenül az idei év eddigi legnagyobb durranása várható, hiszen olyan neveket hirdettek már ki mint, a Berghain-rezidens Etapp Kyle, az új generációs brit techno előadók táborából Shifted, a Token vezető művésze Ø [Phase], A Non Series, és a Tresor művésze Psyk, a a techno nagy újítójaként ismert Ostgut Ton vezér Terence Fixmer, valamint a a felszabadító, pozitív, rapid techno zenék királynője SPFDJ.

A line up tovább bővült cikkünk óta, ám nem pusztán újabb fellépők jelentek meg a névsorban, hanem újabb szervező csapatok is csatlakoztak a kezdeményezéshez: A Rattus UMEK, Bono Goldbaum, és a Filth of Acid művész Reinier Zonneveld nevét hozta nyilvánosságra, a Pursuit of Acid égisze alatt a Kulør, és a Fast Forward művésze Schacke foglalja el a dj pultot, a LAvalava Cinthie-t (Beste Modus) hozza el, a Contra Mundum pedig Vid, Suciu, és Varhat művész urakat jelentette be.

A magyar support sem elhanyagolható: A Rattus színpadán a körítést a Supernova Techno és a DFFRNTLY művészei David Temessi, Victoria Franches, M_fourk, Belocca, Julian Marcell, Kitti Kay, Technicolour, valamint a Rattus-joz közel álló lemezlovasok Metha, Robin Futaki, Daniel Meister, Nils, Raul Young, és Chocain adják.
A Der Morgen színpadát Detective Kelly, Experimental, Mankind, Subotage, és Tsu erősíti.
A CRIME obwigszyh LIVE, LAU, ISU, CRIME, AGA2L, és In silence jelenlétével emeli az esemény színvonalát.
A Pursuit Of Acid névsorában Mankind, NVKP, Prince Matt, és Tirza képviseli a magyar energiákat.
A Lavalava teljes legénységével és két vendégével lép fel az eseményen Tolo, Falcao és Fanki Ridm mellett VRKO LIVE és Hi foglalja el a pódiumot.
És végül, de nem utolsósorban a Contra Mundum line up-ja sem okozott különösebb meglepetést: Andras Toth, Baco, Bepo, Erro, Flixon, Forsek, Li, Martin M, Peter Bernath, Roland Handrick, és Zvezda Beta neve szerepel a listán.

Line up:

RATTUS presents:
UMEK (1605)
Reinier Zonneveld live (Filth on Acid)
Bono Goldbaum (Moan)
David Temessi
Victoria Franches
M_fourk
Belocca
Julian Marcell
Kitti Kay
Technicolour
Metha
Robin Futaki
Daniel Meister
Nils
Raul Young
Chocain

fb esemény: https://www.facebook.com/events/2735820033343289/

DER MORGEN presents:
Etapp Kyle (Klockworks, Ostgut Ton)
Shifted (Avian, Hospital Productions)
Ø [Phase] (Token)
psyk (Non Series, Mote Evolver, Semantica, Tresor)
Terence Fixmer (Ostgut Ton)
Detective Kelly
Experimental
Mankind
Subotage
Tsu

fb esemény: https://www.facebook.com/events/614721829027494/

CRIME presents:
SPFDJ (Herrensauna, Intrepid Skin)
obwigszyh LIVE
LAU
ISU
CRIME
AGA2L
In silence

fb esemény: https://www.facebook.com/events/501144783761522/

PURSUIT OF ACID presents:
Schacke (Kulør, Fast Forward)
Mankind
NVKP
Prince Matt
Tirza

fb esemény: https://www.facebook.com/events/449042859193088/

LAVALAVA presents:
Cinthie (Beste Modus, 803 Crystal Grooves)
VRKO live
Hi
Tolo
Falcao
Fanki Ridm

fb esemény: https://www.facebook.com/events/2472417679659906/

CONTRA MUNDUM presents:
Vid (An|dromeda)
Suciu (Pressure Traxx)
Varhat (yoyaku)
Andras Toth
Baco
Bepo
Erro
Flixon
Forsek
Li
Martin M
Peter Bernath
Roland Handrick
Zvezda Beta

fb esemény: https://www.facebook.com/events/1096307533892474/

Egyelőre még nincs elég információnk arról, ki melyik napon fog zenélni, így csak a külföldi fellépők napi beosztását osztjuk meg veletek:

Image and video hosting by TinyPic

A fesztiválra a jegyek értékesítése, június 5-én 19:00-kor kezdődött, és eleinte csak a két napos bérletek voltak elérhetőek, de most már napi jegyet is tudtok vásárolni.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1224902321004295/