Az Apollo-program ötödik űrutazókkal végrehajtott repülése az Apollo–11 volt. Az első kísérlet a holdra szállásra, amely egyben az első sikeres holdra szállás is lett. A holdprogram fő célkitűzése 1969. július 20-án teljesült, amikor Neil Armstrong és Edwin Aldrin sima leszállást teljesítettek a Mare Tranquillitatison (Nyugalom Tengerén), a Hold innenső oldalának egyik lávasíkságán. Később 2 óra 31 perc 40 másodperces időtartamú holdsétát tett a két űrhajós, amelyen 21,55 kg holdkőzet- és holdpormintát gyűjtöttek. Az expedíció harmadik tagja Michael Collins volt, aki Hold körüli pályán keringett a parancsnoki űrhajóval, míg két társa a holdkomppal (LM) leszállt a felszínre.

A sikeres holdra szállás az emberiség legnagyszerűbb tudományos eredményei közé sorolt, máig ható teljesítmény, emellett a hidegháborús katonai szembenállás idején az egész emberiség eggyé válását elősegítő, szimbolikus esemény volt, amely rövid időn belül elvezetett a nagyhatalmak világűrbeli együttműködéséhez és a katonai enyhüléshez. (wiki)

Jeff Mills köztudottan rajong a világűrért, munkássága számtalan módon kapcsolódik a kozmológiához. Július 19-én megjelenő új albumát is a holdra szállás inspirálta. A ‘Moon – The Area of Influence’ július 19-én látott napvilágot saját kiadójának, az Axis gondozásában.

Tracklist
01. Control, Sattva And Rama
02. Stabilising The Spin
03. The Tides
04. Sleep-Wake Cycles
05. Erratic Human Behavior
06. Lunar Power
07. Electromagnetic
08. Decoding The Lunar Sunrise
09 Peaks Of Eternal Light
10. Measuring The Doppler Shift
11. Theia
12. 180-Degree Repositioning Phase
13. Absolute