Tombol a nyár, egymást érik a jobbnál-jobb programok. Idén szerencsére az idő is többnyire kegyes velünk, bőven van miből választani. De sajnos elérkeztünk az utolsó harmadhoz, megkezdődött az utolsó nyári hónap. Bár az elmúlt évek időjárását tekintve lassan szeptember végéig is kitart az open air szezon.

Ha jól számoltunk 25 nagyszínpados koncert lesz még idén Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén. 2019-ben is vadonatúj arculattal, friss helyszínekkel és számos hazai és világsztár koncertjével vágott neki a nyárnak a Budapest Park. Itt volt a Scooter, Iggy Popp, Thirty Seconds To Mars, LIttle Big és a Thievery Corporation – hogy csak a legnagyobbakat említsük. Az immáron nyolcadik szezonjához érkezett grandiózus szórakozóhely 2019-es fejezete a Planet 8 fantázianevet viseli, és ezzel szinkronban egy egészen egyedülálló, eddig feltérképezetlen univerzumba kalauzol hétről-hétre, ahol garantáltan kint hagyhatjuk a valóságot!

Augusztus első hétvégéjét hagyományosan meg kell nyomni! Hiszen még önfeledten bulizhatunk a forró nyári éjszakán, nem kell arra gondolnunk, hogy lassan vége a jó időnek. Holnap pedig három olyan programot is rendeznek a Budapest Parkban, ami önmagában is érdekes lehet.

A nagyszínpad fő fellépője számára nem szorul bemutatásra a helyszín, hiszen a Bëlga hosszú évek óta stabil visszatérő, minden évben legalább egyszer koncerteznek itt, de volt olyan év, amikor kétszer is. Magyarország kultikus zenekaráról van szó, akiknek legnagyobb slágereit mindenki ismeri. A többség hip-hop zenekarnak tartja őket, pedig ez nem feltétlenül igaz. Igen járatosan mozognak az elektronikus zene világában is. Egyik tagjuk (DJ Marvin) néhány évvel ezelőtt az Alkotótáborban is fellépett egy DJ-szett erejéig. „Együtt vagyunk, Lajos” című szerzeményük pedig nem más, mint egy techno himnusz. Már csak az első sorokat érdemes meghallgatni:

Hardcore technonak az ideje lejárt már,
De mégis emlékét őrzi ez a zene,
Mer’ a hagyomány a technóban a tradíció,
Meg az ápolása a te generációd kihívása,
Gyere hát el, kötelességed a partizás,
Ki ne haljon a fesztivál, a bál
Aki itt van, kiabál!

A hip-hop vonalat erősíti a warm up fellépő személye is. Aki pedig nem más, mint egy 22 éves szociológus hallgató, aki csak nemrég robbant be a zeneiparba. Ez idő alatt viszont máris rengetegen megszerették. Koncertjén egyszerre jelenik meg az irónia, a turul nemzet és a kormányellenes propaganda. De aki következmények nélkül szeretné skandálni azt, hogy „Vesszen Trianon!”, az is jó helyen jár! Ő Dé:Nesh, akihez több alkalommal is volt már idén szerencsém. Érdemes tehát korán érkezni!

A nagyszínpados koncerteknek este 10-kor lesz vége, de a buli nem áll meg! Két helyszínen megy az after. A Dj Hamu&Gyémánt prezentálásában megrendezésre kerülő „Szeresd a trashem bébi!” a falunapok feelingjét fogja elhozni a nagyvárosba. Aki nem járt volna még a bulijukon, annak elmondjuk, hogy zeneileg bármi megtörténhet Krisztus előttől 2020-ig. Ami viszont garantált, az a részegség. A házigazdák szerint a Nyugdíjas Klub énekkar mellett ez a zene lesz a legnagyobb szám a falunapon:

A szomszédos színpadon egy fokkal minőségibb zenére táncolhatunk. Palotai, DSH, THELUCKY23 főszereplésével ugyanis megrendezésre kerül az idei nyár második oldschool breakbeat bulija a Breakbeat Massive szervezésében. Igen, ez a Be Massive előfutára, az az időszak amikor Metha még a tört ütemek világában mozgott. Sajnos a breakbeat jó néhány évvel ezelőtt szinte teljesen eltűnt a radarról, így egy valóban hiánypótló rendezvényre kerül sor. Akinek nem bírja a gyomra a szomszéd színpadon szóló trash zenét, annak igazi felüdülés lesz itt táncolni!

Igazán eklektikus lesz tehát az első augusztusi éjszaka a Budapest Parkban. A szervezőknek sikerült olyan programot összeállítani, ahol mindenki megtalálja a magának valót. Mi megyünk! Gyertek ti is!

Bővebb infó: https://www.budapestpark.hu/