Az elmúlt 10 év fiókban porosodó munkáit adta most ki a LavaLava – a 12 éve működő budapesti house partyszervező csapat – társalapítója. „Amióta zenét csinálok arról álmodoztam, hogy majd valamilyen nagy kiadó egyszer megjelenteti a zenéimet. Na ebből természetesen nem lett semmi. Aztán idén ősszel egyszer csak ki-zoomoltam ebből a gondolatból és megfogalmazódott az ötlet, hogy felesleges még 10+ évet várni, úgysem fog történni semmi, durr bele, kiteszem inkább szerzői kiadásban a dolgaimat.” – mondja Tollner Máté.

A zenék 2009 és 2019 között készültek a B-betűk vonzásában: a Budapest, Berlin, Barcelona, Balatonendréd tengelyen. A 13 számos albumon szerteágazó műfajokkal találkozhatunk: deep house, dub techno, techno, tech-house és lábdobmentes ambient is szerepel pakkban.

„A zenék megjelentetésének folyamatára úgy tekintettem, mint egy tanulási mechanizmusra: ismerkedés a digitális disztribúciós platformokkal. A 2020-as évben elindítjuk a LavaLava lemezkiadót, amivel már ténylegesen vinyl formátumban is szeretnénk közzé tenni a hozzánk közelálló producerek munkáit.” – Szóval felkészülni, 2020-ban érkeznek a LavaLava lemezek!

Bandcamp link az albumhoz: https://lavalavabudapest.bandcamp.com/album/mate-tollner-what-should-i-wait-for