Az INDIVIDUUM rendezvénysorozatról a múlt év végén hallhatott először a hazai közönség (mi itt írtunk a projektről), ám aki ott volt az első Cio D’Or nevével fémjelzett bulijukon, biztosan maradandó élményekkel gazdagodott. A művésznő és az INDIVIDUUM házigazdái is nagyívű szettel lovagolták meg a vetített filmek érzelmi és vizuális hullámait. A hangok és a képek háborgó tengere mindhárom performansz végén elhozta a katarzist, a zakatolás hálás tapsviharokba torkollott.

INDIVIDUUM presents Project I: Cio D’Or (aftermovie) from INDIVIDUUM on Vimeo.

Február első napján újra belekóstolhatnak a bátrak az audiovizuális műélvezet örömeibe a srácok következő eseményén. A főfellépő ezúttal Lengyelországból érkezik, először jár hazánkban, és aki kellőképpen figyeli a kortárs elektronikus zene történéseit, biztosan találkozott már sejtelmes, kimunkált és egyedülálló hangzásvilágával.
Michal Wolskiról van szó, aki az elmúlt évtizedben kemény munkával és mélyreható kiadványokkal a legpatinásabb kiadók és klubok látóterébe került, így a 2020-as években is biztosan sokat hallunk még róla. Az ambient medidatív energiáit a techno sötét, mégis felemelő atmoszférájával ötvöző Wolski zenei világába könnyű beleszeretni, ha fogékony az ember a „dark” és a „deep” címkék intelligens, művészi újraértelmezésére.

Apropó, címkék! A szervezők indokoltnak látták az eseményt „X”-es besorolással ellátni, ami a filmek világában annyit tesz: „kizárólag felnőtt nézőink számára”. A srácok elmondták nekünk, hogy megijedni senkinek sem kell, de az első bulin olyan nyitott és zeneértő fülekre találtak zenei kalandozásaik, hogy nem félnek télvíz idején egy fagyosabb, kísérletibb és sötétebb világba kalauzolni közönségüket. Hogy milyen filmekre szól majd az ütemáradat, azt egyelőre homály fedi, de álljanak itt az INDIVIDUUM szavai arról, hogy mire számíthatnak a bulizók: „Második zenés eseményünkön olyan élményt szeretnénk adni nektek, ami páros lábbal rugaszkodik el mindannyiunk komfortzónájától. Egy élményt, ahol minden érzékszerv figyel, ahol a levegőnek súlya van. Egy élményt, ahol jelen van félelem és gyönyör, ember és gép, menny és pokol, realizmus és szürrealizmus. Zuhanás és repülés egy teljesen más dimenzióba.”

Az éjszakai események mellett a társaság filmklubja is megélt már egy estét (következő esemény itt: https://www.facebook.com/events/2289183037849005), ám koncepciójuk egyik lényeges tényezőjéről csak most hullt le a lepel. A projekt harmadik eleme egy interaktív közösségépítő tevékenység lesz, melynek első megnyilvánulásai az INDIVIDUUM-bulik flyerei lesznek. Mindig megadott kulcsszavakhoz küldött képek közül lesz kiválasztva az esemény lelkületéhez legjobban illeszkedő alkotás. Így a szervezők és a közönség végre nem csak egyoldalúan kommunikálhat a művészet nyelvén. Remélhetőleg egy alkotói közösség kiépülésének első állomása ez, ami a partykultúrát a művészet sok ágával fogja még összeboronálni, és tehetséges emberek izgalmas ötleteinek ad majd teret.

Minden további információt megtaláltok az eseményben, és az előző buli aftervideóját is erősen ajánlott meglesni [lásd fent] – szűk 3 percnyi varázs szemnek és fülnek.

Február elsején találkozunk.
Esemény: https://www.facebook.com/events/583881175517020/