Hosszú ideje nem voltam már bulizni egy rendeset Budapesten. Ezt sikerült bepótolni ezen a márciusi hétvégén, hiszen a csütörtöki Boiler Room-os buli után következett a pénteki Dürer Kertes “ereszd el a hajam”. Under Black Helmet (Julius Laurašonis) játékáról nagyon sokat hallottam már, de élőben még nem sikerült részese lennem, ugyanez volt elmondható a német Parallx-ről (Jonas Wedelstädt-ról) is. Nagyon vártam az eseményt, de kicsit megnehezítette az előző napi Boiler Room a bioritmusomat, így sajnos Mankind játékára már nem értünk be időben. Ezúton is elnézést Áki, amint tudom bepótollak. 😀 Rég voltam már a Dürerben, utoljára az Echoes Of October-es bulin, amely remek élmény volt, nagyjából erre számítottam most is.

Kemény ütemek, élvezhető hangtechnika. Megérkezvén a biztonsági őrök kedvességét élvezhettük, akik – valljuk be – nem mindig erről híresek. Nagyon korrektek voltak a beléptetésnél és jó szórakozást kívántak mindannyiunknak. Ez nálam mindig egy jó pont egy buliban, ha a biztonságodért felelő őrök tényleg a biztonságérzetet keltik benned és nem pedig az ellentettjét. Ezt követően egy finomra sikerült Gin-tonic leküldése után beviharoztunk Parallx szettjére. Rendkívül szépen játszott, a 2 órás szettje az én hallásom szerint hiba nélküli volt. Nehéz helyzetben voltam, nagyon vártam UBH-et, de nem igazán akartam ,hogy véget érjen a szett. Gondolom veletek is megesett már ez a pillanat, mikor vársz valami számodra nagyon vonzóra, de a mostani pillanat is hihetetlen jó. Na én pont ebbe a “nehéz” helyzetbe csöppentem. A szett véget ért, tenyerem vörösre tapsolva. Ezt követően még egy Gin-tonic. Megjegyzem, hogy a kiszolgálás érdekesen történt, mivel tök más összeget kellett fizetnünk az első körért, majd a másodikért. A második körünk olcsóbb volt, ezt kicsit furcsáltuk is de nem jegyeztük meg.

Majd jött Under Black Helmet, a kortárs dark-techno egyik legkiemelkedőbb alakja, aki egyébként litván származású. Nem lehetett rá panasz. Sikerült neki rátenni még jó néhány lapáttal, csodás 2 órát szerezve a nagyérdeműnek. Megérte minden perc, minden lépés. Nagyon kemény és lendületes szett volt, tele érdekes ütemekkel és minimális kiállással. Szettje azt éreztette velem, mintha megszűnne minden szabály és csak a most létezik. Nincs kontroll. Őt követte Dimitar Georgiev, aki Bécsből látogatott el hazánkba. Szettje nem volt rossz. Nagyon jól indult, habár számomra kicsit rendezetlen, olykor csapongó lett a vége. Man+Machine játékának végéről ugyancsak lemaradtam, mivel a lábaim már sajogtak és nagyon csalogatott a puha ágy és a pihenés. A szett azon részével, amelyen ott voltam nagyon meg voltam elégedve. Man+Machine remek számokkal állt elő, méltó lezárása volt érzésem szerint az estének. A hangtechnika hátrébb kicsit gyengébben szólt, de elől és középen jól hallható volt. Ez lehet a hely akusztikájának tudható be.

 Összességében egy remek bulit tudhattunk a hátunk mögött, korrekt szervezéssel, minőségi line-uppal, jó arcokkal, akik egy kiváló estét varázsoltak a Dürer nagytermébe. További legalább ilyen sikeres szervezést kívánok a Raveyard csapatának! ☺

Képek forrása: [Raveyard]