A Facebooknak óriási szerepe volt ezidáig az események marketingjében, az előadók népszerűségi indexének alakításában. Amióta a világ nagy része karanténba került és eltöröltek minden tömegeket megmozgató eseményt, azóta a Facebook platformján is gyökerestül megváltoztak a felhasználói szokások. Ezért a fejlesztők kénytelen voltak rövid időn belül változtatni bizonyos koncepción, további szolgáltatások bővítésével, illetve az irdatlan mennyiségű, sokszor felesleges adatforgalmak felszabadításával. Nem meglepő, hogy főleg a streamekre összpontosítanak, hiszen manapság ezek teszik ki hír folyamunk tartalmának nagy százalékát.

Például a felhasználók olyan online stream eseményeket hozhatnak majd létre, melyhez előzetesen lehet „hozzáférést” vásárolni. Szóval lesznek fizetős eventek, melyekkel segíthetjük a nehéz helyzetbe került előadókat, klubokat és szervezőket. A nonprofit cégek akár adományozási gombot adhatnak hozzá a stream-ekhez. Fontos tudni, hogy azért mert hivatalos, fizetős eseménnyé változik a stream, adott esetben egy dj szett videó közvetítése, attól még érvényes rá a Facebook általános szerzői jog licence-ről szóló szabályzata, szóval ugyan úgy elnémíthatja vagy leállíthatja, ha olyan tartalmat talál, ami ütközik a szabályzattal.

A közönség számára lesz egy másik hasznos funkció is! Abban az esetben, ha valaki csak az audio streamre kíváncsi, akkor ki tudja kapcsolni a video közvetítését és lehetőség lesz csak a mix meghallgatására. Ezáltal kisebb az esély arra, hogy a magas adatfolyam által akadozzon a stream szolgáltatás.