Berlin veszélyes hely tud lenni éjszaka, ezt a hatóságok is nagyon jól tudják. De melyik klubban érdemes a leginkább odafigyelni, ha nem szeretnénk áldozattá válni? Marcel Luthe, szabaddemokrata politikus nemrégiben kézhez kapott egy kimutatást arról, amit a belügyminisztérium készített. A dokumentumból kiderül, hogy az egyes berlini szórakozóhelyeken mennyi és milyen jellegű bűncselekmény történt 2019-ben. Ne higgyük, hogy az élmezőnyben csak ismeretlen diszkók szerepelnek, a dobogóra ugyanis egy underground szórakozóhely is felkerült.

A képzeletbeli lista élén a Charlottenburg városrészben található „The Pearl“ áll 125 regisztrált bűncselekménnyel. Leggyakrabban súlyos testi sértés miatt riasztották a hatóságot.

Az ezüstérmes 110 esetet gyűjtött össze. Igazán ironikus, hiszen a hely neve nem más, mint hogy „Musik & Frieden“, ami magyarul annyit jelent, hogy “Zene és béke”. Ez a zsebtolvajok mekkája, összesen 38 hasonló esetben kellett intézkedni.

A következő helyen lényegesen kevesebb bűncselekmény történt (55 darab), de ez is elég arra, hogy egy általunk is jól ismert klub vigye el a nem túl hízelgő harmadik helyet. A Kater Blau lett ugyanis a bronzérmes. 25 alkalommal történt lopás, 8 esetben súlyos testi sértés, egy esetben pedig nemi erőszak.

Na és mi a helyzet a Berghainban? Tavaly 48 bűncselekmény történt, vagyis nagyjából minden hétvégén riasztani kellett a rendőröket. 16 esetben lopás, 10 esetben pedig kábítószerrel kapcsolatos visszaélések miatt. Nemi erőszak viszont egy sem történt.

A cikk külön kitér az egyik kedvenc klubunkra is. Annak ellenére, hogy legutóbbi ottjártunkkor lényegében mindenki kimerítette a szeméremsértés fogalmát, az About Blank-ben mindössze öt alkalommal kellett riasztani a kékeket.

Forrás: [Berliner Zeitung]