A német hozzáállás még mindig magasan precíz minőséget mutat.

Amikor pár éve megismerkedhetett a világ Innellea munkásságával, azonnal szembetűnő volt, hogy nem egy szimpla dj/produceri minőséget fogunk kapni, hanem a német HQ mellé olyan távolba kiteljesedő zenei formula és gondolati világ kapcsolódik, mely messzemenően túlmutat az elképzeléseinken.

Volt szerencsénk azóta megismerkedni vele délen és a fővárosban is testközelből, és az Afterlife, az Innervisions, az Atomnation, vagy Voltaire kiadók is szép számmal közvetítik azt a frekvenciát, különleges hullámzást, melyet Michael Miethig teljesít ki magából.

Ez a kiteljesedés attól válik alkalomról alkalomra kuriózummá, hogy az Innellea nem csupán DJ vagy produceri fellépésekkel örvendezteti meg a nagyérdeműt, hanem azon belül is olyan kiadatlan, saját szerzeményeket játszik le a megfelelő pillanatokban, melyek sem előtte, sem után nem jelennek meg sehol.

Amikor visszahallgatunk egy-egy ilyen szettet, biztos sokan szeretnék magukévá tenni a benne szereplő trekkeket, de erre sok esetben nincs lehetőség. Egészen pontosan sosem lesz, mert az Innellea szándékosan ott tartja a kiadatlan zenéket, hétvégéről hétvégére formálva azokat, mindig az adott közönség együttes energiájához alkalmazkodva, és ez így van jól, ez így kerek!

Természetesen a kivétel erősíti a szabályt, így Michael néhány év után úgy döntött, itt az ideje néhány sokat játszott, nem megjelent track albumba szedésére. Mert megérdemli mind a közönség, mind a zenei világ, hogy az egyszerit is többszörivé és újra élhetővé kapja fülhöz.

Ennek eredményeképp készült el a Prospective Vision névre keresztelt album, melynek 10 olyan zenét tartalmaz, melyek soha, sehol nem jelentek meg, de sokat futottak az Innellea szeánszokon. A zenék fele sorra debütált valamilyen csatornán, míg a másik fele az album megjelenésekor került a hallójárataink közelébe.

És hát az eredmény? Aki egy kicsit is kedveli az égbontó dinamikát, az elektronikus zene gondolatibb világát, az olyan hangokat melyek mindegyike külön teret alkot magából, az újra és újra fogja hallgatni ezt a 10-es remeket!

A címadó Prospective Vision – ami egyébként a jövőbe látást aposztrofálja – tökéletesen vezeti fel a következő kilenc zenét, melyek között tört ütemekre, atmoszférikus hangzásokra, emelkedett hangulatokra lelhetünk, melyek jól illeszkednek egymáshoz, az elektronikus zene fejlődési világához egyaránt.

Mindez egy új kezdet is, hiszen Innellea saját nevére keresztelt kiadójánál jelent meg, egyben ez az első megjelenés, de remélhetőleg sok hasonlóra szeret tehetünk még a jövőben.

Ahogy Innellea-t is remélhetőleg sokszor hallhatjuk majd itthon is, élőben, amire szerencsére az következő találkozásig nem kell sokat várnunk, hiszen az augusztus 16-i, keszthelyi Electric Garden kastélyos eseményen ő lesz a nemzetközi hullámkorbácsoló!

Köszönjük meg neki ezt a zenei élményt, és most végre hallgassunk bele az albumba, teljes széltében, mely július 3-án került a virtuális polcokra. Enjoy, kedves e-zene barátok!

A cikk megjelenését az Electric Garden támogatta. Augusztus 16-án élőben is megtapasztalhatod, milyen az, amikor Innellea hangzása a több száz éves Festetics-kastély hangulatával kereszteződik a szabad égbolt alatt. Csatlakozz az eseményhez és váltsd meg a jegyedet még elővételben, hogy biztos legyen a helyed ezen a különleges utazáson!