Sokadvirágzásukat élik az illegálbulik és a koronavírus okozta korlátozások miatt most különösen aktuális a kérdés. Franciaországban, egészen pontosan Lozère tartományban ezen a hétvégén is rendeztek egy igen jelentős, ám előre nem bejelentett megmozdulást, ahol összesen nagyjából tízezren vehettek részt a Cévennes nemzeti park területén.

A hatóságok beszámolója szerint senki sem tartotta be a megfelelő szociális távolságot, a résztvevők között pedig számos kisgyermekes családot is találtak. A rendőrség csak hatalmas erőfeszítések árán volt képes megfékezni a történéseket. A legnagyobb problémát az alkohol, illetve kábítószer befolyása alatt álló személyek biztonságos eltávolítása okozta. Sokan ugyanis autóval érkeztek és az intézkedés pillanatában nem voltak vezetőképes állapotban.

A környéken élőket kiakasztották a történtek és így nyilatkoztak: “Nagyon komolyan vesszük a koronavírust. Az illegális rendezvény résztvevői semmibe vették a távolságtartás szabályait.” Franciaországban ugyanis tilos 5000 fősnél nagyobb rendezvényeket szervezni.