Az osztrák DJ / producer minderről a Facebookon tett bejelentést. A 39 éves művész úgy nyilatkozott, hogy a koronavírus miatt pénzügyi nehézségekkel küzd, de azt is kijelentette, hogy sokkal jobban érzi magát egészségügyileg most, mint korábban, amikor állandóan turnézott. Van egy örökletes betegsége is – amiről 35 éves koráig nem is tudott – és ez nagyban befolyásolja a döntéseit a jövőt illetően.

Ha esetleg mégis a folytatás mellett döntene (már amennyiben a járványügyi korlátozások ezt lehetővé teszik a későbbiekben), akkor mindenképpen a közösségi média kizárásával tenné meg ezt a lépést. Nagyon nem tetszik neki ugyanis az, ami napjainkban jellemzi a szcénát, amikor is többet számítanak a lájkok, mint maga a zene. Ő maga mindig kényelmetlenül érezte magát, ha a fellépések alatt hype-olták és ennek megfelelően utált interjúkat is adni. A sok dicséret csak elbizonytalanította őt ahelyett, hogy motiválta volna. Nem érzi magát komfortosan a jelenlegi szcéna nyújtotta miliőben. Azt viszont nem zárta ki, hogy a későbbiekben esetleg összehoz még egy búcsúturnét.

Eredeti neve Peter Linsberger. 1981-ben született Mürzzuschlagban, egy osztrák kisvárosban. Dj karrierje 14 évesen kezdődött, egy helyi klubban pörgette a lemezeket. Zenei karrierjét azonban hamarosan parkoló pályára helyezte, mivel a sportban is óriási tehetségnek számított. Szép sikereket ért el snowboardban és síelésben is, azonban hamarosan visszatért a zeneiparba, miután rájött, hogy szíve a techoért dobog csak igazán. 2010-ben gyökeres változás állt be az életében. Megszületett a Niereich-project. Mondhatni mindent egy lapra tett fel. Otthagyta a munkáját, eladta az autóját, polgári életéből mindent hátrahagyott csak azért, hogy megvalósítsa az álmait. Több alkalommal zenét Magyarországon is.