A Netflix új dokumentumfilmje a John Was Trying To Contact Aliens címet viseli és egy Michigen állam-beli ufókutató, bizonyos John Shepherd történetét meséli el 16 percben.

Shepherd majdnem 30 évet töltött azzal, hogy nem kommersz zenét sugározott az űrbe. Igen jó az ízlése, legfőképp jazz, reggae, afropop számokat, illetve a Kraftwerk, Fela Kuti, Steve Reich és Tangerine Dream szerzeményeivel próbált üzenni a földönkívülieknek. A film – amelyet Matthew Killip rendezett – John életét mutatja be onnantól amikor is nagyszülőkhöz került, akik felnevelték egészen addig, amíg megalkotta a S.T.R.A.T. (Special Telemetry Research and Tracking) névre keresztelt gigantikus szerkezetet, aminek segítségével jeleket küldött az űrbe.

Tanulságos képsorok, melynek egyik fő motívuma nem meglepő módon az elidegenülés, amit csak súlyosbított homoszexualitása abban a konzervatív közegben, ahol élt. A földönkívüliekkel ugyan nem sikerült felvennie a kapcsolatot, de végül mégis ezen a bolygón talált rá a boldogság.