A DJ Budai által alapított freeE magazin a hazai elektronikus zenei mozgalom legismertebb nyomtatott sajtóterméke. 1995. novemberében jelent meg az első száma. Ez volt az első hazai nyomtatott elektronikus zenei magazin, ez működött legtovább és volt a legnagyobb hatása. Az első ingyenes szám 20 oldalon jelent meg, később 36 oldalasra duzzadt a tartalom és állítólag 8000 fogyott belőle országos terjesztésben.

A freeE magazin az ezredforduló környékén (1998-2001) élte fénykorát. Pánczél Gábor főszerkesztése mellett igényes kiállítású – gerinckötéses, vízálló borítós –, átlagban 100 oldalon megjelenő, CD-mellékletes magazinná nőtte ki magát. Az olvasók a magyar elektronikus zenei színtér bibliájaként tekintettek rá.

A magazin Facebook-csoportja még ma is igen aktív, összesen 500 tagot számlál. Itt vetődött fel annak a projektnek a gondolata, ami az összes Freee Magazin bedigitalizálását tűzné ki célul. Nem hagyományos, szkennelt pdf formájában, hanem a szöveges keresést lehetővé téve, az Arcanumon keresztül, ahol már megközelítőleg 2800 folyóirat böngészhető az adatbázisban.

A csoportban rögtön elindult az ötletelés, a magazin egykori olvasóinak fanatizmusát ismerve biztos, hogy nem egy halva született ötlet ez és meg is fog valósulni! Azóta már létrehoztak egy excel fájlt, hogy nyomon lehessen követni, hol tart éppen a projekt! Au ötletelés elkezdődött, aki úgy érzi, hogy hozzá tudna tenni a projekt sikeréhez, az mindenképpen keresse meg az ötletgazdát a csoportban, hiszen ha ez tényleg megvalósul, akkor a hazai elektronikus zenei mozgalom egy páratlan adatbázissal gyarapodna.