A világ jelentős részében teljesen leállt a szórakoztatóipar, nem lehet bulikat szervezni. Persze ez nem mindenkit tántorít el. Sokan fittyet hánynak a korlátozó intézkedésekre, az elmúlt időben egyre gyakrabban lehet hallani olyan illegálbulikról, amit aztán a rendőrség oszlatott fel.

A közönség ezeket az intézkedéseket általában váltakozó reakciókkal fogadja. Nem mindenhol fogadják békésen a rendfenntartó erőket. Az elmúlt napokban futótűzként terjedt egy videó a neten, ahol a rendőrök és a bulizók közötti feszültség végül súlyos összecsapásba torkollott. Legalábbis az eddig megszokottakhoz képest, ilyen képsorokat általában tüntetéseken vagy focimeccsek alkalmából szoktunk látni. A 21. században nem megszokott ez a látvány, már ami az illegálbulikat illeti.

A helyszín Lailly-en-Val, egy kis település Franciaországban, távol a nagyvárosok nyüzsgő zajától. Tökéletes terep az elvonuláshoz, a szervezők profi hangcuccokkal készültek és a képek tanulsága szerint a közönség is szép számmal képviseltette magát. Az esemény mégsem maradhatott titokban. A videón jól látszik, ahogy megérkezik a talpig felfegyverzett nehézpáncélos osztag, hogy aztán megkezdjék a rendezvény azonnali felfüggesztését. A közönség pedig szemmel láthatóan nem örül ennek és a rendőrök sem bánnak kesztyűs kézzel a partyzókkal. Az incidensről egy hat perces videó is készült.