2018 novemberében indult útjára hazánk jelenleg egyik legaktuálisabb techno kiadója, a Rawflex Music. A Shabaam és Deep Colors által alapított label ma jelentette meg a 16. EP-jét. A hazai vonal mellett (az alapítókon túl már többek között Raul Young, Akos Wex, ARKOW is jelentetett meg zenét), olyan neves külföldi producerek munkáinak is teret adott már a Rawflex, mint például az egyik legfelkapottabb francia újgenerációs előadónak számító |wex10|, a drumcode-on éppen szárnyaló Thomas Hoffknecht, az Odd Even label fönőke Andre Kronert, az argentin Ricardo Garduno vagy éppen a frankfurti veterán, DJ Emerson. A kiadó eddigi szerepléséről, helyzetéről és a jövőbeni tervekről faggattuk picit Deep Colors-t. A cikk végén pedig megtalálhatjátok a frissen megjelent EP linkjét is!

2018. novemberében alapítottátok a kiadót. Az elmúlt 2 évben sikerült elérni azt a célt, amit terveztetek?

-Abszolút!

Nagyon komoly feedback-ek érkeztek már a kiadványaitokra. Sokszor találkozunk a zenéitekkel különböző nemzetközi top DJ-k mixében. Melyik játszásokra vagytok a legbüszkébbek?

– Shabival az elejétől fogva fontosnak tartottuk, hogy jó helyen legyen tolva a promo és, hogy ebből nem szívesen adnánk alá a jövőben sem. Személy szerint Pan-Pot,Charlotte De Witte, Enrico Sanguliano és Joseph Capriatira. Külön öröm, hogy ezek a nagy nevek nem csak feedbacket írnak hanem rendeszeresen játsszák is a nótákat !

Hogyan jellemeznétek,azokat a zenéket amik nálatok megjelennek? Milyen egy tipikus Rawflex-zene?

– Ezzel a kérdéssel most megfogtál 😀 Sok kiadó esetében hallható, hogy „na ez tipik XY zene” de úgy gondolom ránk ez nem igaz. Próbálunk a techno tágabb skáláján mozogni, természetesen csak minőségi kiadványokkal.

Az elmúlt lassan egy év történései mennyire húzták szét a számításaitokat? Korábban tervezetetek showcase bulikat is, ami meghiúsult.

– A számításainkat kiadó szinten nem verte szét a járvány, hisz minden hónapban jelentetünk meg újabb és újabb kiadványokat, nem álltunk le a vírus miatt úgy mint sokan mások. Na igen.. a showcase-t elég régóta tervezgetjük, volt szó több helyszínről is, a helyzet is kezdett élesedni, de itt viszont keresztbe húzta a számításokat a vírus. Amint visszaáll minden a régi kerékvágásba reméljük, hogy mielőbb pótolni tudjuk a partyt.

Deep Colors & Shabaam

A kiadó kisebb arculatváltáson is átesett. Mesélj erről egy kicsit!

– A tavalyi év vége felé dobtam fel az ötletet Shabinak, hogy most már jó lenne valami kis változás. Nekem nagyon bejön ez a több színből „összekent” színkavalkádos világ amilyen irányba most elvittük az arculatot. Szerencsére nagy vélemény különbségek sosincsenek köztünk. Ezért mindig hamar meg van a közös nevező, így most is meg volt az új arculat kapcsán.

Te készítetted a Rawflex következő kiadványát. Mesélj egy kicsit róla. Hogyan zajlik nálad a zenekészítés folyamata?

– Úgy gondolom, hogy mindkét original zene aktuális hangzásvilágot képvisel! Mindenképpen szerettünk volna rá feldolgozást is. Erre Bohumil barátomat kértem fel, aki immáron új alteregójával Thomas Bogdan néven írt mindkét zenére egy-egy átiratot. Külön öröm számomra, hogy a két remix teljesen más hangzásvilág mint az originalok. Sajnos egyre kevesebbet foglalkozom a zeneírással. Egyébként nálam nincs semmilyen jól bevett szeánsz vagy ilyesmi. Többször van az inkább, hogy például vezetés közben elkezd duruzsolni a fejemben valami hang és mikor haza érek már próbálom is kitekergetni és zenét készíteni..

Játszunk el a gondolattal: ki az a három top nemzetközi lemezlovas, akinek legszívesebben megjelentetnétek a zenéit?

– Ha bárkit lehetne akkor az alábbiakat mondanám: Marcal, Len Faki, Lewis Fautzi. Őket nagyon csípem

Mi a cél 2021-re?

– Még több új csemegével készülünk a népnek. Reméljük bulizni is lehet majd újra és a jelenéseinket nem csak live videókban láthatjuk vissza hanem komoly fesztiválokról is 🙂

DEEP COLORS – SPACE
RELEASE DATE: 2021-02-08
LABEL: Rawflex Music
CATALOG: RM06
BEATPORT LINK: https://www.beatport.com/release/space/3263436

Borítókép: Gyökös Péter