Sok hűhó semmiért! Így lehetne egy mondattal jellemezni a berlini rendőrség szombat estéjét, miután egy illegálbuli okán riasztották őket a német főváros Friedrichshain nevű városrészében. A rendőrség szerint mindez egy túlbuzgó hölgynek volt köszönhető, aki valahogyan belefutott egy DJ-livestreambe a Facebookon. Összesen 200 ember követte az eseményeken online. Ez napjainkban teljesen megszokott dolog, a hölgy azonban rendesen benézte a dolgot. Valós szereplőknek vélte a nézőket és azonnal tárcsázta a rendőrséget.

A kékek aztán nagy erővel vonultak ki a helyszínre. Szerettek volna mielőbb gátat szabni az illegális tombolásnak. Amikor odaértek, hangos zene hallatszódott ki a Magdalena Clubnak helyet adó épületből. Azt gondolták, hogy jó nyomon vannak. A házigazda készségesen beengedte a hatósági szerveket, hogy azok átkutathassák a klub minden helyiségét.

Ekkor jött a feketeleves. Ugyanis senkit nem találtak. Rossz helyen keresték az állítólagos 200 résztvevőt, ők ugyanis – a járványügyi intézkedéseket maximálisan betartva – otthonról követték az online eseményt. A rendőrség nem tehetett mást, minthogy bocsánatot kért a zavarásért és visszavonulót fújt.

200 Gäste, aber kein Skandal
Party-Livestream sorgt für Polizei-Großeinsatz in Friedrichshain

Ein kurioser Einsatz am…

Közzétette: Polizeireport Berlin Brandenburg – 2021. február 14., vasárnap