A kilencvenes-kétezres években Siófok mellett az Alföldön üzemeltek a legnagyobb, legfontosabb és legjobb klubok, amelyek nyitottak voltak az elektronikus tánczene legújabb irányzataira is. Ezek közül a kiskunhalasi – Jokerből lett – Dance Tuning Disco volt az egyik leginkább legendás. Számos nemzetközi sztár lépett fel itt a Deep Dish-től Sashan át John Digweedig, Sterbinszky pedig két mixlemezt is megjelentetett a Dance Tuningból és a hely sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy Budapestről is rendszeresen jártak ide hétvégente bulizni.

Az épület korábban bevásárlóközpontként üzemelt, de megüresedett. 850-900 négyzetméteres alapterülettel rendelkezett, ami azt jelenti, hogy ha négyzetméterenként csak két embert számolunk, akkor is 1600 fő befogadására volt képes.

A hely egy tulajdonosváltás után tért rá az elektronikus zenére. 1998-ban volt az első Tommyboy-Budai est, ahol térdig érő hóban voltak négyszázan, ami nem számított rossz kezdésnek és fokozatosan egyre többen látogattak ide, 2000-ben pedig elkezdtek jönni a külföldi DJ-k is. Az üzemeltetők közben sorra járták az európai diszkókat, ellesve azokat az ötleteket, amiket Kiskunhalason is meg lehetett valósítani.

2010-ig tartott a Dance Tuning korszaka. 2008-ig minden rendben ment, viszont amikor megnyílt a diszkó mellett a Tesco, akkor az első éjszaka 40%-ot esett vissza a pultforgalom. Közben pedig a városban lépten-nyomon nyíltak a pubokban, pizzázókban is kis diszkók, ingyenes belépéssel és sajnos elszipkázták a közönséget.

2013 és 2015 között, a Shabaam és James Cole fémjelezte időszak alatt olyan nevek fordultak meg a klubban, mint Luca Agnelli, Marco Faraone, Nastia, Marco Bailey, Andrey Pushkarev, vagy éppen Deborah De Luca.

Öt évvel a bezárás után még mindig üresen és elhanyagoltan néz ki az épület és környéke. A fotókért köszönet jár Szvetnik Gábor Balázsnak, akinek képéit a TKWT csoportban találtuk.

Forrás: [Recorder]