Napjainkban özönlenek ránk a végeláthatatlan információk, álhírek, összeesküvés elméletek, miközben sarkallatosan beszabályozták az addig szabad életünket. 2020 márciusában kezdődött a rémálom, ami még ma is tart.

„Tavaly December 9-én egy zene címmel ébredtem: #Rules2020 + egy viccesnek gondolt rímmel: „Vaccination = Happy Nation”. Nos , ebből lett egy igencsak komor és arcbavágó zene + videoklip. A forgatáshoz főleg közeli barátokat és kollégákat igyekeztem beszervezni, akiket az eddigi zenei pályám során megismertem, így egy sokkal jobban összehangolt produkciót sikerült összehozni. Érdekes és egyszerre izgalmas, hogy miután felkértem itt élő, fekete barátomat Philt és a hófehér bőrű, gyönyörű énekes lányt – Lizát a klip főszerepeire, utána esett le, hogy már csak a jelenlétükkel, kimondatlanul is hozzák a burkolt BLM és a METOO utalásokat.” – mesélte el nekünk HENRY DEX, aki korábban Maxim Kuznyecov néven vált ismertté a hazai elektronikus zenei színtéren.

A zene szövege egyértelműen, és részletesen kifejezi mindazt, amit az elmúlt egy évben tapasztaltunk. Benne van a távolságtartásból fakadó elidegenenedés, a maszkok mögé bújás, az egymás iránti bizalmatlanság, de olyan témákat is feszeget, mint az újranyitás gazdasági és mentális bizonytalansága; a kilátástalan jövő; a Home office, az aranykalitkába zárkózott társadalom; új iparágak és piaci/politikai szereplők hirtelen felbukkanása; a közösségi oldalak és azokon a kommunikáció felhigulása. Persze végül itt is felcsillan némi remény! Azonban a szerző nem kíván állást foglalni, csupán szimbolikus ábrázolással összegzi az elmúlt év eseményeit.

Ha szeretnétek belemerülni Henry Dex zenei világába, akkor új klipjén túl ajánljuk figyelmetekbe a heti rendszerességgel jelentkező podcast sorozatát, amely a The Dex Show nevet kapta, és az izgalmasabb melodic house & techno, dinamikus electronica és a soft techno határvonalán kalandozik.