Ákos, Majka, Bagossy Brothers, Margaret Island, Rúzsa Magdi, Never Say Never vagy éppen a hazai rockzene nagyágyúi – lesz miből választani az idei nyáron Székesfehérváron. Új, június 11-től szeptember 11-ig tartó rendezvénysorozatot tervez a FEZEN, de nem a fesztivál helyett. Ha a vírushelyzet és a szabályozás is kedvezően alakul, minden hétvégét a FEZEN fesztivál területén létrehozott LIGET-ben tölthetnek a zenerajongók.

Három hónapon át tartó rendezvénysorozatot tervez a FEZEN Székesfehérváron. A fesztivál területen kialakított LIGET-ben fellép a hazai zenei élet java. Minden hétvégén élőzenés koncertek és party váltják egymást, itt lesz mások mellett Ákos, Majka, a Bagossy Brothers, a Margaret Island, Rúzsa Magdi, a Never Say Never és a hazai rockzene legnagyobbjai is.

Természetesen a megvalósulás a járványhelyzet alakulásától is függ. Mint Kovács Antal főszervező elmondta: “Nem, nem vagyunk sem virológusok, sem törvényhozók, pláne nem jósok. Befolyásolni sem egy világjárványt, sem az arra hozott intézkedéseket nem tudjuk. Rendezvényekkel foglalkozunk. Az az életünk, hogy tervezünk és szervezünk, amíg csak lehet. Hogy milyen körülmények vagy szabályok mentén: védettségi igazolvánnyal, létszám korlátozással, esetleg végre teljesen szabadon, azt nem tudjuk, de eljött az idő, hogy bemutassuk új rendezvénysorozatunkat.”

Ezzel összhangban nem is indul elővétel a koncertekre, csak előregisztráció. Akik feliratkoznak, elsőként értesülhetnek majd a jegyvásárlás elindulásáról, és 48 órán keresztül csak ők vehetik meg a belépőt, kedvezményes áron. Az egészségügyi dolgozóknak is üzennek a szervezők: “Szívből mondjuk: #nekünktivagytokahősök. Szeretnénk megköszönni azt az emberfeletti munkát, amit értünk végeztek, gyakorlatilag megállás nélkül! Szeretnénk, hogy nyáron Nektek is jutna már egy kis pihenés, így hamarosan közzétesszük, milyen formában látunk Benneteket vendégül a LIGET-ben!”

A 2021-es FEZEN Fesztivál programja készen van, a szervezők folyamatosan egyeztetnek a külföldi előadókkal, és közösen az április végi határidőt jelölték meg arra vonatkozóan, hogy megtartják-e az idei fesztivált vagy sem. Amennyiben elmarad, a jegyeket át lehet váltani a LIGET programjaira vagy a 2022-es, julbileumi 25 éves FEZEN fesztiválra és természetesen a visszaváltásra is biztosítanak lehetőséget.