A széleskörű oltási kampány és a kifejlesztett Covid gyors tesztek eredményeképpen Hollandia elsők között kezd kitörni a pandémia fogságából. Nemrégiben olvashattuk, hogy a hollandok először tettek kísérletet arra, hogy szigorú ellenőrzések mellett vajon lehet-e komoly következmények nélkül tömegrendezvényt tartani . Ezek szerint a kísérlet jól sikerült hiszen az ADE is arra számít, hogy október 13. és 17. között végre megünnepelheti  megrendezésének 25. évfordulóját, melyre már egy egész éve készülnek.

Folyamatosan egyeztetve a közegészségügyi szakemberekkel a lehető legbiztonságosabb módon kívánják ősszel megtartani a fesztivált. Bár egyelőre még nagyon óvatosan szervezkednek, ezért első bejelentésük során is csak a helyi szervezők és fellépők névsorát hozták nyilvánosságra. Ennek ellenére mégis azonnal az év egyik legizgalmasabb eseményévé vált a 2021-es ADE, hiszen ne felejtsük el, hogy Hollandiáról beszélünk. Az elektronikus zene egyik központjáról, ahol számos páratlan klub és szervező csapat közvetíti hazájuk és egyben a világ legszínvonalasabb előadóit. Már most borítékolhatjuk, hogy a globális brandekké vált események, mint az Audio Obscura, Awakenings, DGTL, Dockyard, Elrow, Into the Woods, Loveland és a Verknipt meg lesznek tartva. Biztosan újra kinyitja kapuit a Concertgebouw, Panama, Melkweg és Paradiso, hogy biztosítsák a helyszíneket az ADE partysorozatok számára. Utóbbi két klub már be is jelentette programjuk egy részét. A Melkweg-nek természetesen eszébe se jutna Dave Clarke és Oliver Heldens nélkül restartolni, miközben a Paradiso épülete Avalon Emerson, illetve Speedy J bemutatkozó STOOR live eseményét szolgáltatja a fanatikusok számára. 


Fotó: Coen van Tartwijk

Az ünnepség részeként az ADE Pro szakmai konferencia visszaköltözik eredeti helyére, a Felix Meritis-be. 1999 és 2016 között mind a 18 konferenciaesemény itt került megrendezésre, de az elmúlt években felújítás alá került az ikonikus épület. Idén októberben viszont ismét birtokba veszik 5 napra az elektronikus zeneipar aktív résztvevői, szakemberei, médiumai. Továbbá az Amsterdam Dance Event Foundation kiterjeszti alapítványi támogatását a zeneipar területére azáltal, hogy az ADE 2021 felé vezető út során meginvitálja a szakmabelieket az általuk működtetett B2B online platform ingyenes használatára.

Október még hónapokkal odébb van. Addig viszont az ADE felkéri a globális elektronikus zenei közösség tagjait, hogy közösen derítsék ki, hogyan fog kinézni a zeneipar poszt-Covid struktúrája, miközben a szórakoztatóipar világszerte újjáépül és átalakul. Bárki érdeklődő regisztrálhat az első ülésekre, csatlakozhat a szcéna legfontosabb szereplőivel és szakértőivel folytatott megbeszéléshez, melyek áprilistól indulnak.

A szakmai szcénának javasoljuk, hogy most érdemes előregisztrálni, ha szeretnének majd a legolcsóbban hozzájutni a korlátlan részvételt biztosító ADE Pro konferencia kártyához. ADE Pro Pre-regisztráció

Bővebb információért látogass el az ADE hivatalos weboldalára!
www.amsterdam-dance-event.nl