Berlinben egyelőre még csak a nagyon óvatos nyitás fázisában járnak. Hétvégén mindenesetre újra látogatókat fogadhatott a Berghain kerthelyisége, de a klub továbbra is zárva, akár csak a Tresor. Immáron lassan másfél éve…

Kisebb open air megmozdulások viszont már a német fővárosban is vannak. Ráadásul két új szabadtéri egység is megnyitotta a kapuit.

Az ÆDEN már egy hónapja üzemel. A helyszínt Kreuzberg városrészben kell keresni a Spree és a Landwehr csatorna között fekvő Lohmühleninsel-n található, az egykori klub, a Burg Schnabel területén. Az ÆDEN igazán változatos programot kínál. Lesznek kiállítások, workshopok, előadások és élő zene is. Ezzel a többrétegű programmal szeretnék magukat megkülönböztetni magát a hagyományos kluboktól. Minden csütörtökön és pénteken különféle műfajú élő koncertek kerülnek megrendezésre, míg a hétvégén a klubzene kerül főszerepbe.

A Club Plötze Wedding városrészben található. A szomszédos tóban még strandolásra is van lehetőség és homok borítja a szabadtéri helyszín táncterét is. A megfelelő hangzásról pedig reggae soundsystem gondoskodik. A klub hétköznap is nyitva tart. A nyitóbulira szombaton került sor, ezen a héten pedig a Pornceptual legújabb eseményének fog helyszínt adni, amiről anno mi is beszámoltunk. Július 24-én pedig Luke Slater fog érkezni. Úgyhogy érdemes figyelni a programot.

Borítókép: groove.de