Idén már második alkalommal kellett elhalasztani az O.Z.O.R.A. fesztivált. Ugyanakkor régóta érlelődött már a gondolat egy másik eseményről. Ha nem is egy egész hétről – mint O.Z.O.R.A esetén – legalább csak néhány napról, mely idő alatt újra megtelhetnek a mezők az idevágyókkal. Más, mégis hasonló lesz ez a hétvége, az eddigi rendezvények szellemiségét megőrizve egy új élmény vár az idelátogatókra. Élettel telnek meg az ismert helyszínek, a Dóm, a Sárkányfészek és a Főzőliget. A Nagyszínpadot azonban csak a következő O.Z.O.R.A. Fesztiválon nyitják meg ismét. Előző cikkünkben a zenei programokról írtunk, most pedig a legfontosabb információkat gyűjtöttük össze azok számára, akik ezen a hétvégén Dádpusztára veszik az irányt. 

Megközelítés
A DAAD Gathering pontos helyszíne Dádpuszta, Magyarország. GPS: 46°46’12″N 18°26’12″E
Vonattal Budapestről Simontornyára naponta többször indul vonatjárat a Déli Pályaudvarról, amely általában Budapest Kelenföld pályaudvarnál is megáll. A Partybusz Simontornya Vasútállomás és a fesztivál bejárata között szállít utasokat. A jegy ára 1300 HUF.

Beköltözés
Bár a hivatalos program csak pénteken kezdődik, de már csütörtökön el lehet foglalni a szálláshelyeket. Kapunyitás: 15.00!

Belépési feltételek
A rendezvény csak védettségi igazolvánnyal, vagy EU-s digitális covid igazolvánnyal látogatható

Nyitóceremónia
Ezúttal is lesz, péntek este 8-kor a Dómnál.

Ma éjfélig tudtok elővételes áron jegyet vásárolni!
Ne maradjatok le, utána már csak a harmadik fázisú (28.000 Ft-os) jegyet vásárolhattok!

Helyszín
Íme egy négy és fél perces videó azoknak, akik még nem jártak itt és azoknak, akik fel szeretnék frissíteni az emlékeiket:

Étel / ital
Nincs korlátozás a behozatalra, ételt és italt is be lehet vinni a fesztivál területére! De lesznek kitelepült árusok is, mint pl:
– Gasztro Templom: A dádpusztai nagyétterem.
– Nemo: Fish and Chips mellett, tintahal karikákkal és sörbundás garnélával várnak minden DAAD-i halászt.
– Astral Food: Az Astral Food Cruelty Free Világkonyha növényi alapú ételekkel. Etikai alapon ragaszkodik az erőszakmentesség eszméjéhez és a fenntarthatóságba vetett hithez: „Spice extends life, spice expands consciousness”
– Bear Grill: Minőségi Hamburger hasábbal, eszement legénységtől azoknak, akik egy kis hústól sem riadnak vissza.
Bent nagyjából ezekkel az árakkal számoljatok: korsó sör/dobozos sör 700Ft, 2 dl bor 350Ft, 0,5l víz 350Ft, rövid (3cl) 1050Ft.

Tűzzsonglőrök
Pénteken és szombaton 23.45-től, vasárnap pedig 22.15-től a Sárkányfészekben.

Fizetés
A fesztivál területén csak készpénzzel lehet fizetni

Timetable
Péntek este 6-tól vasárnap este 6-ig nonstop fog szólni a zene.


A tó péntektől naponta 8: 00 – 20: 00 között tart nyitva úszásra, csak a Bucka helyszín felől. A tóban egyszerre legfeljebb 100 ember tartózkodhat. Kutyák és úszófelszerelések nem vihetők be a vízbe. Tilos a vízbe alkohol és más szerek hatása alatt belépni – munkatársaink ellenőrizni fogják, hogy biztonságosan használassátok a tavat. Vízbemenetel előtt le kell zuhanyozni.

Zenei programok
A zenei programajánlónkról bővebben itt olvashatsz!

Off programok
Rengeteg ilyen lesz (pl. gyermekprogramok, workshopok, jóga). Ezekről a DAAD Gathering hivatalos oldalán, valamint a FB oldalon tájékozódhatsz.