Meghalt a detroiti techno és a house legenda, K-Hand – valódi nevén Kelli Hand – erősítették meg a DJ közeli barátai. A halál okát egyelőre még nem hozták nyilvánosságra. 56 éves volt. 

A Detroit-ban született és felnőtt művész egy igazi úttörő, az elektronikus zene legbefolyásosabb alakjai között tartjuk számon. 2017-ben hivatalosan is megkapta a „The first lady of Detroit” titulust, amikor elnyerte a város Testimonial Resolution tanúsítványát, amely a „férfiak által uralt iparágon belüli szerepére” hivatkozott.

Olyan legendás helyek formálták az ízlését. mint a New York -i Paradise Garage és a Chicago Music Box, ahol olyan nagyságokat hallhatott zenélni, mint Larry Levan, Sylvester és Loleatta Holloway fénykorukban.

1990-ben megalapította saját kiadóját. A UK House Records később Acacia néven írta be magát a történelemkönyvekbe. A K-Hand olyan kiadóknál is jelentetett meg zenéket, mint például a Warp Records és a! K7 Records, ahol az 1994-es Global Warning” EP, valamint az 1995-ös „On A Journey” című debütáló albuma is napvilágot látott. De a Tresor, Distance, Ausfahrt, valamint a трип címkéje alatt is publikált zenéket.

K-Hand az egész világot bejárta, Mexikótól Új-Zélandig, olyan legendás klubok lemezjátszói mögött láthattuk, mint például a Berghain, Tresor (Berlin), Lux (Lisszabon), vagy éppen a Concrete és Rex (Párizs).

Nyugodjon békében!

Kép: Marrie Staggat