Berlinben idén is megtartották a Loveparade mintájára szervezett felvonulást. Az idei Zug der Liebe mintegy 8000 érdeklődött vonzott. A rossz hír az, hogy az esemény idejekorán véget ért. A rendőrség tájékoztatása szerint a résztvevők nem tartották be a covid terjedését megakadályozandó óvintézkedéseket, ezért 17.23-kor lefújták a rendezvényt.

A demonstráció résztvevői felléptek a gyűlölet és a szexizmus ellen is, különböző transzparenseket hoztak magukkal. A szervezők többször kérték a résztvevőket, hogy tartsák be a szükséges óvintézkedéseket. A rendőrség beszámolója szerint a felvonulók nem tartották a szükséges távolságot a demonstrációban résztvevő járművek között, alig néhányan viseltek maszkot és azt is sokan az orruk alatt, vagy az állukon.

A szervezők kijelentették, hogy a felvonulás célja az lett volna, hogy visszaadja a járvány utáni újrakezdés érzését és megmutassa azt, hogy milyen változatos Berlin kultúrája.

A rendőrség tweetje szerint röviddel délután fél 6 előtt már véget is ért a vonulás, mivel a hatóságnak „már nem volt befolyása a résztvevőkre és ezért nem tudták kellőképpen befolyásolni a higiéniai előírások betartását”.

Borítókép: Jens Schwan