Két éves szünet után először kerül megrendezésre Románia egyik legismertebb rendezvénye, a Sunwaves Festival! Ez már a huszonhetedik alkalom lesz összesen, amikor is a microhouse / rominimal legnevesebb képviselői összegyűlnek a Fekete-tenger nyugati partján, mégpedig az Olimp városában található Davos Beach-en.

Ez nem az a fesztivál, ahol bárki is haknifellépéseket vállalna. Itt maratoni szetteket játszanak a DJ-k, az elmúlt években sorra dőltek meg a rekordok, Marco Carola és Joseph Capriati is bőven 20 óra feletti időt töltött el a pultban egyhuzamban.

A holnapután kezdődő eseményt úgy várják a stílus rajongói, mint egy falat kenyért. A Sunwaves Festival-on minden évben tisztességes létszámú magyar kontingens is képviseltetni szokta magát, reméljük ez idén sem lesz máshogy. Már csak azért sem, mert ebben az évben egy honfitársunk is a fellépők listáját erősíti, mégpedig DJ Pola személyében, akit korábban Polarize néven ismerhetett a hazai közönség, mielőtt áttette a székhelyét Berlinbe.

A booking nem érdemtelen, hiszen az elmúlt években megjelent Pola-kiadványok rendre felcsendültek a Sunwaves Festivalon játszó DJ-k szettjeiben.

Ez lesz az első alkalom, hogy magyar DJ is fellép a Sunwaves Festival-on. Mi pedig reméljük, hogy Norbi sem hazudtolja meg önmagát és a fesztivál jó szokásához híven őt sem lehet majd kirobbantani a pultból.


Borítókép: https://sunwaves-fest.ro/mamaia/