Pepe Roselló nevét mindenki ismeri Ibizán. Nem csoda, hiszen az immár 85 éves diszkópápa nevéhez fűzödik a többször is a világ legjobbjának megválasztott Space megnyitása. Neki viszont esze ágában sincsen pihenni, 2022-ben újabb egységeket szeretne nyitni a partyszigeten bár és étterem formájában. A  Space Sun Beach névre elkeresztelt hely San Antonio-ban fogja megnyitni kapuit, egészen pontosan a Café Savannah szomszédságában. Roselló csak legmagasabb színvonalat hajlandó elfogadni, éppen ezért kizárólag a régió friss, minőségi termékeit fogja használni.

A vendéglátós elmondása szerint az új hely a Space-re fog emlékeztetni, de „mindenekelőtt tanúbizonyságot kell tennie arról a zenei örökségről, amelyet José Padilla hagyott ránk”. Maria Callas, Renata Tebaldi, Joan Sutherland és Plácido Domingo személyében az opera legismertebb alakjai is képviseltetni fogják magukat.

Négy éve egyébként már annak, hogy bezárt a Space. Az újranyitásról persze azóta is számos hír terjengett. Egy újságíró rákérdezett arra is, hogy tervez-e új klubot nyitni, ami a Space örökségét fogja tovább vinni. Roselló így kommentálta az ügyet: „Nem szabad kimondanom… De igen!” – árulja el egy interjúban. Bővebb információt azonban egyelőre nem közölt.

Pepe Roselló hat évtizedes karrierje során számos bárt, éttermet és klubot nyitott már.  1963-ban megalapította a „Capri”-t, San Antonio első zenés szórakozóhelyét, amelyet később Playboy-nak kereszteltek. 1975-ben indult a „Playboy 2”, majd 1989-ben megnyitotta kapuit a legendás „Space”, ami 27 éves működés után 2016. október 2-án zárt be.

Borítókép: Jordi Cervera / Space