A Groove Coverage az ezredforduló utáni évek talán legemblematikusabb dance formációja. Német származásúak, viszont kevés hely van a világon, ahol akkora sikereket értek volna el, mint Magyarország. A zenéjüket mindenki ismeri itthon, a retro bulik legnépszerűbb fellépői. Bárhol képesek teltházas bulit csinálni, még a Budapest Parkot is simán megtöltik.

Az együttes már 1999-ben létrejött, de igazán csak 2001-ben robbantak be a köztudatba a „Moonlight Shadow”-val, ami eredetileg egy Mike Oldfield dal. A klip érdekessége, hogy Budapesten forgatták. De a „God is a girl”, „The end” vagy éppen a „Because I live you” című szerzeményük azóta is rendre felcsendül, legyen szó bármelyik retro buliról.

Mégsem mondhatni, hogy csak ülnek a babérjaikon és vígan megélnek a múltból. November 5-én hosszú idő után új zenével jelentkeztek. A „Higher energy” pedig nem hazudtolja meg önmagát. Pont azt az erőteljes hangzásvilágot hozza, amire számítunk és ami az együttes védjegye. Mégsem lehet azt mondani rá, hogy egy kaptafára készült volna. Nálam telitalálat lett ez a zene.