Szép lassan ismét visszatért az élet a világ klubjaiban. A szórakoztatóipar egyes helyeken akár két évre is teljesen leállt. Ez az idő pedig pont elég hosszú ahhoz, hogy új tehetségek bukkanjanak fel a láthatáron, akik technikai tudásuknak, kiváló szelektori érzéküknek, vagy elhivatottságuknak hála érdemelték ki pozíciójukat abban a körben, akikre igazán érdemes odafigyelni a jövőben.

BORED LORD

Az Oakland-i illetősésű lemezlovas szettjében hardcore, break és popklasszikusok váltják egymást. Idén jelent meg debütáló EP-je, a ’The Last Illusion’ című lemez a T4T LUV NRG gondozásában látott napvilágot. Bored Panda humoros, queer-pozitív, eksztatikus megközelítését a tánczenéhez egyre többen érzik magukénak, egyre több booking érkezik New York-tól egészen Los Angeles-ig.

CHANGSIE

A japán DJ karrierje Tokióból indult, jelenleg azonban Londonba helyezte át a székhelyét. Szettjeiben techno keveredik hip hop és dubstep elemekkel. Voltak már fellépései Lengyelországban is. Havi rezidenciával rendelkezik az NTS Radio hullámhosszán.

CHLOÉ ROBINSON

Korábban Barely Legal néven volt ismert és bass music-ot játszott. Aztán jött egy teljes profilváltás, Chloé Robinson ma már a house és techno berkeiben utazik. Idén olyan nagyágyúkkal szerepelt egy színpadon, mint Four Tet, Jamie xx és a The Chemical Brothers. De hallhattuk őt Mary Anne Hobbs  BBC 6 radio show-jában, a Rinse FM-en és saját műsora van a Kiss FM hullámhosszán. A producerkedésbe is belekóstolt, saját kiadót is indított Pretty Weird néven.

CICI

Ilyen névvel természetesen nem maradhat le erről a listáról a klasszikus ütemeket pszichedelikus hangzással vegyítő Cici, akinek júliusban jelent meg az ‘Extraneous’ névre elkeresztelt EP-je a Warehouse Music gondozásában, májusban pedig egy remix-szel nyitotta a sort a Colors In Waves – Ultraviolet EP c. lemezén. DJ-ként bejárta idén a fél kontinenst, Dublintól Londonig, Berlintől Milanóig voltak fellépései.

DAR DISKU

Nevüket a 70-es évek Az 1970-es évek egyiptomi popkulturális magazinjáról nevezték el, ami annyit jelelnt, hogy a „diszkó otthona”. Így hívják a DJ-páros által létrehozott független lemezkiadót is. Zenéjükben közel-keleti, arab és ázsiai hangzásvilág keveredik. Vish Mhatre és Mazen Almaskati 2019-ben állt össze a London – Bahrein tengely mentén. 2021-ben már rendszeresen elérhetőek voltak az Egyesült Királyságban mindazok számára, akik a lendületes hangzások eklektikus skáláját keresik. Minden szett egy utazás, amely elvisz az ugrásszerű táncritmusoktól a pörgős népi hangszerekig.

DBN GOGO

Hazájában már ikonnak számít, nemrégiben őt láthattuk a dél-afrikai Glamour magazin címlapján. Idén aztán a nemzetközi fellépéseinek a száma is megugrott. Zenélt Afrika számos országában. az ADE show-ján és az Egyesült Királyságban is. Az általa játszott zenéket amapiano-nak definiálják. A stílus Dél-Afrikából indult 2012-ben. Ez a house egyik álfaja, deep house, jazz és lounge különleges keveréke, amit szintetizátorok és perkusszív bassline jellemez.

INDIA JORDAN

Watch out! című EP-je a legendás Ninja Tune gondozásában látott napvilágot. Több angol fesztiválon is fellépett a nyáron ( Field Day, Lost Village), a manchesteri Warehouse Projekt menedzsere. A doncasteri illetőségű DJ idén készített már felvtelt a BBC Radio 1 Essential Mix című műsorához is.

KESSLER

Először 2019-ben figyelt fel rá a szakma, amikor is Coors-szal közösen, amikor megnyerte a DJ Academy versenyét, aminek egyik jutalma az volt, hogy zenélhetett a The Lab London csatornáján. Zenéjében nu-skool jungle, az electro és a breaks keveredik, több rave-kompatibilis EP-t is kiadott, fergeteges szetteket játszik az AVA Festivalon, a Motion Bristolban, a Sherelle Fabriclive bemutató partiján és még sok más helyen. Belfastban született, jelenleg Rotterdamban él, már a HÖR Berlin adásában is bemutatkozhatott.

LOGIC1000

El lehet érni úgy a nagy áttörést anélkül, hogy még valaha is felléptél volna? Logic1000 bebizonyította, hogy igenis lehet. Előbb a pandémia, majd a terhessége miatt kiestek az élő fellépések, mixei szárnyaltak az online térben (ezek időnként szinte teljesen csak kiadatlan zenékből állt. és számos új rajongót szerzett magának. Márciusban szerepet kapott a BBC Radio 1 legendás Essential Mix műsorában, de a Resident Advisornak is készített egy mixet. Sydney-ben született, jelenleg Berlinben élt. Zenéiben house, techno, garage, pop keveredik és gondoskodik az igazi bulihangulatról. Producerként is elkezdte bontogatni a szárnyait, a zenéit Four Tet, Annie Mac és DJ Python is szupportálta.

SYRETTA

Syretta éveken keresztül űzte párhuzamosan a zenélést és a polgári munkáját. Nagy-Britanniában dolgozott teherautósofőrként és csak 2020-ben döntötte el végleg, hogy csak a zenére fog összpontosítani. Nem volt a legjobb időzítés, hiszen a zeneipar nem sokkal később hosszú hónapokra leállt a pandémia miatt. Tehetsége és elhivatottsága révén 2021-ben már semmi nem állíthatta meg. Játszott együtt Carl Cox-szal Liverpoolban, Patrick Toppinggal Mexikóban, Jamie Jonesszal Londonban, Seth Troxlerrel Amszterdam, Solardo-val Manchesterben, hogy csak néhányat említsünk. Szettjeit energikus house és groove-ok által vezérelt techno jellemzi. Ő a HE.SHE.THEY queer kollektíva egyik rezidense is.

Forrás: [Mixmag]