Amszterdamban igazán különleges helyszínt talált magának az a nagyjából 300 fiatal, akik múlt hétvégén egy illegál techno bulin vettek részt.Az eseményt ugyanis egy épülő rendőrörs területén rendezték meg.

Hajnali 1 óra körül kapta a rendőrség a fülest, miszerint Hollandia legnagyobb településének Zeeburg nevű kerületében illegálbulit tartanak. A hatóság kiérkezésekor sokan menekülőre fogták a dolgot. A rendőrség szóvivője szerint a bulizók különféle anyagi károkat is okoztak: lebontották a kerítést, hogy bejussanak az objektum területére, majd pedig rengeteg szemetet hagytak maguk után.

A rendőrség végül két helyi fiatalt (19 és 20 évesek) tartóztatott le és a zenéléshez szükséges technikát is lefoglalták. Az eset nem meglepő, mivel Hollandiában továbbra sem lehet bulit tartani, semmilyen formában. Itt vannak az egyik legszigorúbb járványügyi korlátozások a kontinensen. Szeptemberben 150 ezren tiltakoztak szerte az országban az intézkedések ellen és az omikron variáns megjelenése csak tovább rontott a helyzeten. Éppen emiatt nincs könnyű dolga a rendőrségnek, hiszen Hollandiában azóta egymást érik az illegálbulik.

Borítókép: Youtube & OFFMédia