Az Avicii Experience elnevezésű kiállítás a héten nyitotta meg kapuit a svéd fővárosban a 2018-ban elhunyt EDM-sztár tiszteletére.

A több mint 300 négyzetméteren elterülő múzeumban a látogatók betekintést kaphatnak a svéd DJ / producer életébe, aki négy évvel ezelőtt önkezével vetett véget az életének Ománban.

Láthatók lesznek Tim Bergling (ez Avicii polgári neve) személyes tárgyai, képek és videók, valamint a gyerekszobája, ahol az első zenéit írta. Ezen felül néhány kiadatlan zenével is megismerkedhet a közönség.

Így készült a kiállítás (https://aviciiexperience.com)

Per Sundin, a múzeum egyik megalkotója így nyilatkozott: „Személy szerint azóta követem Tim-et, mióta elindult a karrierje. Rendkívül hálás vagyok a Bergling családnak, hogy végre megnyithatjuk az ajtót az Avicii Experience nevű kiállítás előtt.”

Az Avicii Experience lehetővé teszi a rajongók és a látogatók számára, hogy technikai installációkon keresztül interakcióba lépjenek Bergling zenéjével. „A gyakorlati szempont fontos része volt az Avicii Experience tervezési folyamatának” – mesélte Lisa Halling-Aadland, aki az Avicii Experience tartalomgyártásáért felelős.

Klas Bergling (Avicii édesapja) is megszólalt, aki nagyon elégedett volt a látottakkal: „Tim nagyon büszke lenne arra, ha így képviseltetheti magát. Tetszett volna neki, hogy a hagyományos múzeumi formát a digitális megjelenéssel kombináljuk”. Ő maga egyébként a Tim Bergling Alapítvány alapítója.

Bővebb infót a kiállításról ITT találhattok.

Épp tegnap kezdtem el olvasni Avicii nemrégiben megjelent életrajzi könyvét, ahol rengeteg információt olvashatunk a tragikus sorsú zenész fiatal koráról is.