Sokszor szoktuk hallani mostanában, hogy a kör bezárult. A napjainkra jellemző friss elektronikus zenei megjelenések egy kaptafára épülnek, nincs bennük már semmi, ami az újdonság erejével hatna és magával ragadna. Persze ma már szinte minden lerágott csontnak számít, nehéz új és forradalmi zenékkel előrukkolni. De azért szerencsére mindig akadnak olyan zsenik, akik megtalálják maguknak a rést.

A kölni illetőséű Barnt pont ilyen. 2010-ben ismerte meg nevét a közönség, amikor Jens-Uwe Beyerrel és Cratoval közösen megalapították a Magazine névre hallgató kiadójukat, melynek központja Köln. A Rajna-parti város hosszú évtizedek óta kiemelt szerepet tölt be Németország és az egész világ elektronikus zenei térképén, ami leginkább egy másik helyi label, a Michael Mayer által vezetett Kompakt Records-nak köszönhetően. A két zenei műhely között azóta is szoros az összefonódás. Ami nem csoda, hiszen hasonló érzéseket képviselnek: zenéjük egyszerre szexi és romantikus, dögös és utánozhtatatlan. Nehéz szavakkal megfogalmazni, de ha meghallod te is egyből érzed, hogy ez mát, mint ami a többi, más mint amit eddig megszokhattunk. Bár mi könnyen beszélünk. Nem egyszer írtuk már meg, hogy a kölni iskola a kedvencünk.

Na de térjünk vissza a 2010-es évhez és Barnt-hoz. Ebben az évben jött ki „What Is A Number, That A Man May Know It? című felvétele, ami olyan könnyedén kapcsolta össze a látszólagos ellentéteket, hogy egyből a producerek új generációjának hivatkozási alapjává vált. Ezután pedig szépen sorban jöttek egymás után a klubslágberek. Persze itt semmi esetre sem az unalomig járatott hatásvadász sémákra kell gondolnunk. Szerintünk a 2012-es „Geffen” című szerzeménye volt a legnagyobb hatással a szcénára, ami egyik óriási kedvenc kiadónk, a Cómeme gondozásában látott napvilágot.

A sort két évvel később folytatta a Chappell elnevezésű darabbal, majd 2017-ben az If She Says She Is A Healer, She Is A Healer” című zenéje vágta ki a biztosítékot. A szó legjobb értelmében. Zenéi a teljesen egyedi megközelítés ellenére mégis feltűnően egyszerűnek tűnnek. Egyszerre sugároznak erőt és érezzük a meleg bizsergés okozta libabőrt a testünkben.

Daniel Ansorge (így hívják pénteki főhősünket a polgári nevén) fellépése már csak azért is aktuális, mert január végén jelent meg legújabb EP-je. De nem csak ő miatta lesz érdemes elzarándokolni Budapest egyik legfelkapottabb underground klubjába. A Flashback-ben megrendezett bulin Tolo, Crimson, Vedat Akdağ és Oğulcan Eki húzzák a talpalávalót. Ha valami különlegesre vágysz, akkor ez lesz a te bulid! Itt mindenféle sallangoktól mentes house zenét fogsz hallani, ami egyszerre játékos és felemelő. Felejthetetlen élményben lesz részed, az biztos!

Esemény: https://www.facebook.com/events/352837103005452
Jegyek: https://tixa.hu/SuckMyMustache001