A világ legnagyobb zeneáruháza folyamatosan kategorizálja és rangsorolja a zenéket. A techno zene több alkategóriára van bontva, ilyen a „Peak time / driving)” csoport is. Ez nagyjából a „főműsoridős” zenéknek felel meg, itt szerepelnek a legnépszerűbb darabok.

Bár underground körökben a Beatport gyakran igazi szitokszó, azért mégis felfogható egyfajta hivatkozási alapnak. A Beatport fentebb Peak time / diving Hype Top 10-es listája pedig igen különös dolgot mutatott a hét elején. A legjobb tízben ugyanis 4 (!!) magyar vonatkozású zene szerepelt. Vagyis a tíz legaktuálisabb, legnépzerűbb techno zene 40%-át hazai producerek készítették! Azért ez egy olyan teljesítmény, ami mindenképp figyelmet érdemel.

Rögtön az élen (lásd a fent linkelt zenét) találhattuk a budapesti illetőségű NonameLeft duót, a negyedik helyen állt Jay Lumen, akinek úgymond bérelt helye van a Beatport sikerlistáin. A hatodik helyre kúszott fel Belocca, aki szintén gyakori vendég a chart-okon, míg a hetedik helyen szintén egy hazai páros, a Perpetual Universe tanyázott.

Gratulálunk és csak így tovább!