Idris Elba eddig több mint 90 filmben és sorozatban kapott helyet. Egyik első szerepét a Szétcsúszva című kultuszfilmben kapta, de felbukkan többek között az Amerikai gengszter, Bosszúállok és Thor jeleneteiben is. A  Beasts of No Nation (2015) című filmjével mellékszereplőként Golden Globe díjra jelölték. Ő korunk egyik legkeresettebb férfiszínésze. Amit azonban kevesen tudnak róla: már kamaszkorában is volt, hogy lemezlovasként kereste a kenyerét, DJ „Big Driis néven. A house és tech house-ban utazó Idris Elba pedig olyannyira komolyan veszi a szenvedélyét, hogy a színészkarrierjét is feladja helyette.

A 49 éves, londoni származűsú Idris Elba ugyanis a napokban jelentette be, miszerint átmenetileg szüneteltetni szeretné a színészi pályafutását, hogy a zenére összpontosítson.
„Sok belső csatát vívtam magammal az évek során. Most megnyugodtam és elhatároztam: ez az, amivel most foglalkozni szeretnék. Vannak, akik szeretni fogják, és vannak, akik utálni.”

Idris Elba nem csak DJ-ként, hanem producerként is alkotott már.Olyan előadókkal dolgozott együtt, mint az Inner City vagy a Macklemore & Ryan Lewis, sőt színésznőtársa, Scarlett Johannsson dalát is remixelte. 2020-ban Amszterdamban játszódó élő szettjét már több mint 4,5 millió alkalommal nézték meg a YouTube-on.