2022-ben is gőzerővel hasít hazánk egyik legjelentősebb, kizárólag techno-ra fókuszáló kiadója. Az Airsound Records hazánk észak-nyugati régiójából terjesztette ki magát a nemzetközi techno színtérre. Stabilan tartják a megjelenések ütemezését, minden hónapban újabb release-zel gazdagítják a honi és a nemzetközi techno szcénát.

Már túl vannak a nyolcvanadik megjelenésükön és a recept szerint nem csak a hazai vonalra fókuszálnak, hanem a feltörekvő nemzetközi előadókra is. Jelentetett meg már náluk zenéket [Wex10) (Franciaország), Dimitar Georgiev (Bulgária), A-Brothers (Ausztria), Vegim (Koszovó), Anders (Brazília), Callum Plant (Egyesült Királyság), Dangelo (Argentína) és Esteban Miranda (Kolumbia) is – hogy csak egy párat említsünk.

A legutóbbi Airsound Records-megjelenést éppen a kolumbiai producer jegyzi, akinek „The fallen” című szerzeményét játszotta le Deas az Awakenings Podcast legújabb epizódjában. A kérdéses track a 15. perctől szólal meg.

Az Airsound Records 82. kiadványa március 11-én látott napvilágot. Ezúttal ismét a hazai pálya került előtérbe. Az új EP-n az éles mélyek repetitív vibrálása egy pillanatra sem adnak feloldozást, kíméletlenül hömpölygünk a mélyen fekvő túlvilág felé.

>>> Beatport link: https://www.beatport.com/release/caution/3618961

A release „Dorian Knox – Caution” című szerzeményét, pontosabban szólva annak négyféle átiratát tartalmazza. Az original („wet”) és a tool („dry”) verzió mellett két remixet is, a lengyel Rraph, valamint Callum Plant tolmácsolásában. Utóbbi producer Manchesterben él és már korábban is jelentetett meg zenét az Airsound Records címkéje alatt.

Ahogyan Dorian Knox is, aki több éves kihagyás után tért vissza a techno vérkeringésébe. Akik a 2000-es évek elején járták a budapesti éjszakát, ők jól emlékezhetnek a nevére.

Dorian Knox 2000 környékén kezdett lemezeket vásárolni, később már tudatosan a sötétebb és asszimetrikusabb stílusú korongokat kereste, amelyek meghatározó szerepet töltöttek be stílusának kiforrásában. 2004-ben a Kashmir Undergroundban kezdett zenélni, ahol évekig több sorozat rezidense volt. Az ezt követő közel egy évtizedben számos helyen és rendezvényen megfordult (Showdown, Technopen, Mono Klub, A38, Cinema Hall) és volt alkalma több példaképével együtt zenélni (James Ruskin, Takaaki Itoh, Speedy J). 2010 óta saját zenék készítésével is foglalkozik. Éppen a napokban állította össze a The Kids Want Techno facebook csoport podcast sorozatának legújabb darabját, ahol az akutális kedvenceit gyúrta össze egy mixbe.

ú