Az analóg és a digitális technika hívei örök szélmalomharcot vívnak egymással. Sokak egyöntetű véleménye szerint nem nevezheti magát DJ-nek az, aki csak digitális mixeren tud keverni, hiszen ezt a képességet egy kis gyakorlás után bárki elsajátíthatja, ráadásul a sync gomb használatával még az ütemek igazításával sem kell különösen bajlódnia. Bár  Jeff Mills, a DJ-k egyik legnagyobbika például nagyon örül neki, hiszen ez lehetővé teszi számára, hogy teljesen más dolgokra figyeljen mixelés közben. Na meg a zenék összemixelése csak egy dolog, ugyanilyen fontos (ha nem fontosabb) a szelekció. Az a képesség, ami által íve van egy mixnek az elejétől a végéig és nem lesz csapongó a zene.

Az analóg és a digitális technika mellett rengeteg érvet és ellenérvet fel tudunk hozni, nem is szeretnénk állást foglalni a témában. Igazából a lényeg úgyis maga a produkció, bárhogyan is lesz előállítva. Azzal viszont egyetértünk, hogy vinylről mixelni menő és egyfajta fokmérőt jelent. Berlini ismerőseink mesélték például (ahol a legtöbb a világban az egy négyzetkilóméterre eső DJ-k száma), hogy ott vinyl-ről zenélni nem fokmérő, hanem az alap belépő szint.

Ha te is el szeretnéd sajátítani a vinyl-ről zenélés tudományát, akkor most itt a lehetőség! A hazai DJ-legenda, Dän Von Schulz vezetésével ugyanis DJ oktatás indul, ahol kizárólag hagyományos lemezjátszókról folyik az oktatás privát 6-10 fős csoportokban.

A tanfolyam április 11-én indul, heti három alkalomra lehet számítani, egyenként három órában. Az oktatáson vendég DJ-k is részt fognak venni (többek között Grega, a techno veterán), a tanfolyam végeztével záró vizsga is lesz és egyéni privát oktatás is lehetséges.

Amennyiben érdekel, jelentkezz a danvonschulzpromotion@gmail.com e-mail címen, vagy Messenger-üzenetben a Dan von Schulz oldalon.