Igazi csemegében lehet része mindazoknak, akik zenei programmal dobnák fel a húsvéti hétvégét. A Worakls ugyanis messze túlmutat azon, amit az „átlagember” gondol az elektronikus zenét illetően.

Igazán irigylésre méltó helyzetben vannak a franciák, hiszen rengeteg zsenivel örvendeztették meg az e-zenei szcénát. Szinte minden alműfajban képviseltetik magukat olyanokkal, akiknek a produkciója semmihez sem fogható, a játékmódjuk teljesen egyedi és innovatív.

Közéjük tartozik Kevin Rodrigues is. Ez Worakls polgári neve. Nem mondható el róla, hogy hendikeppel indult, hiszen zenész családban nőtt fel. Már három évesen zongorázni tanult. A konzervatóriumi tanulmányok után azonban – legnagyobb örömünkre – az elektronikus zene felé vette az irányt. A Worakls 2008- ban jelentette meg első EP-jét. Akkor még ketten alkották a formációt, de Matt Courtois aka Norman Joss később kivált a csapatból és Kevin egyedül folytatta a projektet. Az elmúlt néhány évben nevével és kiadványiaval csúcsra járatta a Hungry Music kiadót, amivel a franciák egyik legkeresettebb elektronikus zenei előadójává nőtt fel. Azonban itt nem állt meg, egy teljes szimfónikus zenkekarral kiegészülve elindította világkörüli turnéját a Workals Orchestra-val, ahogyan azt a Cercle 2019-es felvétele is megörökítette. A páratlan előadás újabb bizonyítéka annak, hogy a klasszikus zene és az elektronikus zene tökéletesen működhet együtt.

Kevin ebben az évben kétszer is Magyaroszágra látogat. Az októberi nagyszabású budapesti Workals Orchestra koncert előtt április 16-án az Orchestra felállásból már jól ismert társa; Antonin Winter csellista fogja őt kísérni, duó felállásban. Egészen páratlan zenei produkciónak lehetünk szem és fültanúi a Cinema Hall-ban.

Kevin április 16-án sem egyedül fog Budapestre érkezni, ugyanis Antonin Winter személyében egy csellista fogja kísérni a játékát. Egészen páratlan zenei produkciónak lehetünk szem és fültanúi a Cinema Hall-ban.

A műsort ennek megfelelően igen csak felfokozott érdeklődés kíséri. Bár még egy hónap van hátra az eseményig, a jegyek több mint 80%-a elfogyott már elővételben. Így aki nem szeretne lemaradni a produkcióról, annak nem árt sietni a jegyvásárlással. Ugyanis a „sold out” napokon belül borítókolható. A húsvéti családi összejövetelekre sem igazán lehet ráfogni a távolmaradást. Nyugodtan hozd el a rokonokat is, a kellően értő fülek biztosan értékelni fogják ezt a live act-et, legyen szó fiatalról vagy idősről.

A Worakls fő ars poeticája ugyanis olyan zenei atmoszféra létrehozása, ami tele van érzelemmel, vibrálással és boldogsággal. Ezzel pedig mindenki azonosulni tud.

De nem csak Worakls miatt lesz érdemes ellátogatni aznap éjjel a Népligetbe. A megfelelő fel- illetve levezetésről a Truesounds tsapatának két zászlóvivője, Peter Makto és Davko fog gondoskodni.

Esemény: https://www.facebook.com/events/633784247832534
Jegyek: https://cooltix.hu/event/61f18b9d63ae0b24ee91adf2

Zárszóként pedig itt a legújabb Worakls-track. A „Hiba” minden valószínűség szerint április 16-án is felcsendül a The Project:Budapest által szervezett eseményen.