Egy kezünkön meg tudjuk számolni azokat a vidéki városokat, ahol a mai napig számottevő a helyi elektronikus zenei szcéna. Sopron az egyik ilyen üdítő kivétel. Nem kis részben a 2001-ben útjára indított Secret Fusion-nek köszönhetően.

Bár a Secret Fusion rezidensei akkoriban éppenhogy betöltötték a 18-at, zenei intelligenciájuknak köszönhetően a rendezvény hamar az észak-magyarországi elektronikus zenei rajongók gyűjtőhelye lett. Ekkoriban még mindenki vinylről zenélt. Ezekben az időkben állítólag Sopronban voltak a legfrissebb zenék az országban, hiszen itt mindenki Bécsbe járt lemezeket venni, ami sokkal közelebb volt és sokkal nagyobb volt a választék, mint Budapesten. A folyamatosan növekvő vendéglétszámnak köszönhetően egyre ismertebb neveket sikerült a hűség városába csábítani. Elég csak megemlíteni Marco Bailey, Egbert, Robag Wruhme, vagy éppen Jennifer Cardini nevét.

A Secret Fusion rezidensei ekkoriban döntöttek úgy, hogy ideje vona már kellő komolysággal kezelni a dolgokat. Így aztán nevet váltottak, Junkie és Hawky párosa Secret Factory néven egyesült. Felépítették saját stúdiójukat, ahol moduláris eszközök egész tárházát sikerült betározni. 2019-ben indult útjára a Secret Factory páros saját lemezkiadója. És ahogyan a fókusz a fellépések terén is a minőségi elektronikus zenéken volt, nem lett ez másként a Secret Fusion Records esetében sem. A rájuk jellemző újvonalas indie dance hangzás hamar megtalálta az utat, a kiadó zenéi rendszeresen felbukkannak a legnagyobb nevek „lemezestáskájában” is.

A srácok pedig elékezettnek látták az időt, hogy a budapesti közönséggel is megismertessék azt a fajta hangzást és életérzést, ami immáron több mint két évtizede ejti rabul az észak-nyugat magyarországi régió közönségének szívét. A Secret Fusion április 15-én fog debütálni a VOLT Lokálban. Erre az estére pedig egy igazán  parádés fellépői gárdát sikerült összehívni az Észak-Londonból érkező Joone főszereplésével, aki friss névnek számít a nemzetközi porondon és bátran kijelenthető, hogy épp a nemzetközi szintugrás előtt áll. Ugyanis valami egészen elképesztő zenéket ír, nevéhez fűződik az idei nyár egyik legnagyobb slágere. A “The Affair” című szerzeményét mindenhol óriási ováció fogadta a közönség részéről. Ráadásul ez félig hazai siker is, hiszen a lemez a Secret Fusion kiadó gondozásában látott napvilágot. Joone a közelmúltban már több alkalommal is fellépett a Secret Factory társaságában, ami a közös szakmai munkán túl annak is köszönhető, hogy a srácok a magánéletben is egy nyelvet beszélnek. Nagyon egymásra találtak, folyamatosan ugratják egymást a közösségi oldalkon, aminek – na meg a sok együtt elfogyasztott pálinkának – köszönhetően, Jonne mára már a legfontosabb magyar kifejezéseket is elsajátította.

Fergeteges hangulatra lehet számítani, az nem kérdés! De a jövő pénteki buli nívójához a hazai support is kellően hozzáteszi a részét, hiszen a Secret Fusion mellett egy másik hazai indie dance kiadót is találunk a nemzetközi élmezőnyben. Ez pedig a Complaint Kulture, akiket Sobek és Mulya fog képviselni, valamint a Surrealism label címkéje alá tartozó Lerm, akinek a nevével szintén egyre gyakrabban találkozhatunk idehaza. Vagyis túlzás nélkül állíthatjuk, hogy mindenki itt lesz, aki ma igazán számít a nemzetközi vizekre evező hazai indie dance vonalon!

Ráhangolódásként pedig a Secret Factory – We dont livestream mixét ajáljuk: https://www.facebook.com/secretfactorymusic/videos/2491036847853118

Secret Fusion w/ JOONE, Secret Factory, Sobek, Mulya, Lerm at Volt Lokal
Esemény: https://www.facebook.com/events/2058467324330248