Andrea Oliva több mint 25 éve tevékeny részese a zeneiparnak. A Neue Züricher Zeitung-nak adott interjúban elárulta, hogy nem sok mindent tud a drogokról és a sztársággal járó életmódról.

A 42 éves svájci DJ évente összesen 350-400 alkalommal száll repülőre. Ő az ibizai Ushuaia Club egyik rezidens DJ-je, és hetente több mint 10 000 embert ér el saját rendezvénysorozatával, az „ANTS” keretén belül.

Örül annak, hogy egyre pozitívabb képet alkotnak a fiatalok a DJ-szakmáról. Az elektronikus zene és a kábítószerek kapcsolatáról szóló előítéletekkel is egyet tud érteni, a DJ-szalmát úgy jellemzi, mint „Rock’n’Roll-Lifestyle, tele drogokkal és groupie-kkal.” Elmondása szerint ő valószínűleg az egyetlen DJ, aki még soha nem fogyasztott semmi illegálisat.

A NZZ-nak adott interjúban azt is elmondta, hogy ő maga szigorúan drogellenes, és máshogy gondolkodik, mint a kollégái: „Inkább fizetek többet a nyugdíjalapba, mintsem olyan értelmetlen dolgokba fektessem, mint például a kábítószerek.” Megkapta azt a boldogságot, amire vágyott és ezt semmi esetre sem szeretné túltolni.