Míg a progressive house itthoni aranykorát többnyire a központi szerveződés jellemezte, napjainkban az alulról építkező kezdeményezések tartják életben a stílust. Mi pedig sokkal jobban tudunk azonosulni az utóbbi elképzeléssel: amikor kipattan valakinek a fejéből az ötlet, majd apró lépésenként mindenki beleteszi a saját tudását. Így növekszik organikusan az egész. Így lesz őszinte és igazán kedvünkre való az elképzelés. A Progressive Family elnevezésű hazai Facebook-csoport 3700 tagot számlál és immáron a második saját szervezésű bulijukra készülnek.

A szeptember 3-i esemény headlinere Argentínából fog érkezni. Ez a dél-amerikai progressive house táptalaja, hiszen Hernan Cattaneo és a stílus másik nagy veteránja, Fernando Ferreyra is innen származik. Mondhatni kikövezett út várta főhősünket, aki még mindig csak 31 éves. Mayro mesterien lavíroz a progressive house és a melodic techno között, de a pszichedelikus dallamok sem állnak messze tőle. Saját zenéi olyan nagynevű kiadók gondozása alatt jelentek meg, mint például a Particles, Movement, Manual, Heinz, Siona, vagy éppen a Lowbit. Kreativitásának eszközeként tekint saját kiadójára, ami a Traful nevet viseli és a szabályok nélküli zeneírás szabadságát képviseli.

Mayro DJ-ként bejárta már a fél világot: az Egyesült Államoktól Londonig, Barcelonától Mexikóig adott számot különleges képességéről. A hazai közönségnek pedig abban az örömben lehet része, hogy három órán keresztül hallgathatja élőben az argentin progressive house mágusok legújabb generációjának képviselőjét.

A hazai körítésről is érdemes lenne megemlíteni néhány szót. A bemelegítésért Dynamic Illusion felel majd, Mayro három órás szettje után pedig az Intacto duó fog gondoskodni az energiaszint fenntartásáról, illetve a megfelelő levezetésről. Jut idő mindenre, hiszen ők is három órán keresztül szórakoztatják a közönséget a pult mögül.

A buli helyszíne ezúttal is – akárcsak legutóbb – a Budapest szívében található VOLT Lokál. A 2017 februárjában – megújult külsővel és új névvel – nyitott 300 fő befogadására képes helyszín az Akvárium Klub két koncertterme mellett tökéletes alternatívaként szolgál lenyűgöző belső dizájnjával.

PROGRESSIVE FAMILY&FRIENDS INVITES MAYRO (AR)
2022. SZEPTEMBER 3. – AKVÁRIUM / VOLT LOKÁL

MAYRO (AR) (Traful/Perspectives Digital/Manual Music)
DYNAMIC ILLUSION (Star Dive Records/Frisky Radio)
INTACTO (Droid9/Stellar Black/Massive Harmony/Mirabilis) 

Esemény: https://www.facebook.com/events/740455790376041
Jegyek: https://akvariumklub.hu/programok/progressive-family-friends-invites-mayro-ar/


Borítókép: Mariel D”Eglise Photography